Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.03.2013, 10:41   #9
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wczoraj przyszła paczka. Konsola model SCPH-30003, wizualnie stan bdb, wszystko działa.

Pierwsze wrażenie - może i jest większa ale jednak dumnie to wygląda na biurku, sprawia wrażenie sprzętu, Slim wygląda raczej jak zabaweczka Zauważyłem że konsola wcale nie działa głośniej od Slima, również nie nagrzewa się tak jak jej mniejszy odpowiednik. W zestawie był 20 GB dysk i mogłem już przekonać się jak wygląda granie z HDD, między innymi na przykładzie Tekken'a 5. Jak to śmiga! O ile sam fakt nie babrania się z płytami to ogromny komfort tak prędkość dogrywania to już w ogóle kosmos. Taki Tekken akurat i tak szybko się wgrywa ale jest wiele gier gdzie obniżony czas loading'u na pewno będzie przydatny. Także jestem bardzo zadowolony z zakupu, mam nadzieje że Network Adaptery nie są awaryjnym sprzętem i trochę mi ten zestaw posłuży.

Do tego oryginalna karta pamięci (razem z HD Loader'em - zrobiłem format i zainstalowałem OPL 0.9) - sądząc po czcionce bardziej przypomina oryginał niż zakupione przeze mnie w tym roku kolorowe karty. W zestawie znalazły się również cztery bezprzewodowe pady:

w.w.w..dragonpro-china.com/products_detail/&productId=79d9cc29-e805-4dae-a6d1-555a2e248044&comp_stats=comp-FrontProducts_list01-products_list2.html

Sprzedawca mówi jednak że baterie wytrzymują około 12 godzin grania bez wibracji, nie za dużo więc i tak chyba dokupię coś na kablu.

Dziś kupię przejściówkę IDE--->USB:
w.w.w.allegro.pl/066-adapter-usb-to-ide-sata-3-5-2-5-dysk-hdd-i3063652039.html

i zostanie mi jeszcze dysk. Spróbuje policytować tutaj:
w.w.w.allegro.pl/dysk-twardy-seagate-barracuda-400gb-7200-ata-i3066956303.html

jak się nie uda to raczej wezmę to:
w.w.w.allegro.pl/dysk-ide-400-gb-samsung-hd400ld-i3074780461.html

Według PS2 Hard Drive Compatibility List obydwa pasują:

w.w.w.ps2drives.x-pec.com/?p=list&v_brand=Seagate&v_modelnum=ST3400620A&v_si ze=&v_rpm=&v_buffersize=&v_fitting=&v_working=&v_v ersion=&v_adaptor=&v_postedby=

w.w.w.ps2drives.x-pec.com/?p=list&v_brand=Samsung&v_modelnum=HD400LD&v_size= &v_rpm=&v_buffersize=&v_fitting=&v_working=&v_vers ion=&v_adaptor=&v_postedby=

Trochę martwi że wszyscy testowali używając HD Loader'a, pozostaje mieć nadzieje że OPL 0.9 da sobie radę.

Na koniec mam jeszcze tylko dwa pytania:
  1. Postawiłem konsolę pionowo, o ile wiadomo że jest przystosowana do pracy w takiej pozycji tak zastanawia mnie co na to dysk twardy? Nie zaszkodzi to HDD?
  2. Gry będę odpalał z HDD poprzez OPL 0.9, czy potrzebny mi jest do czegokolwiek ESR? Z tego co wiem jest to disc patcher więc raczej nie. Czy nie stanie się nic jeśli usunę go z folderu BOOT? Można go jakoś odinstalowąć czy wystarczy usunięcie z karty? Nie robiłbym tego ale czasami po IGR zamiast do menu FMCB bez przerwy jestem przekierowywany do menu ESR (również po wyjściu z niego) i muszę wtedy wyłączyć i włączyć jeszcze raz konsole.
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post