Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.03.2003, 13:55   #4
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W obiegowej opini najlepszymi nagrywarkami do AudioCD sa nowe modele Plextora i Yamahy ze wzgledu na nowatorskie techniki zapisu audio. Ale ile w tym prawdy ? Pewnie wiekszosc posiadaczy tych nagrywarek bedzie je chwalila, ale znajda sie i tacy ktorzy beda krytykowali. Ja osobiscie do nagrywania audio stosuje zarowno Teac'a jak i LiteOn'a i nie mam do tych nagrywarek wiekszych zastrzezen mimo ze sam jestem muzykiem i jakis tam sluch chyba posiadam Wydaje mi sie ze jakosc nagran jest naprawde dobra. Rozwazalem zakup Yamahy ale mialem okazje przetestowac plytki nagrane z pomoca systemu "Advanced AudioMaster Quality Recording" i nie zauwazylem istotnej roznicy w jakosci. Mysle ze ta technologa moze byc pomocna przy przygotowaniu plyt dla starszych stacjonarnych odtwarzaczy, albo takich ktore wogole nie radza sobie z nosnikami CDR. No ale to tylko moje zdanie 8)
Przy nagrywaniu audio radze oprocz odpowiedniej nagrywarki, nie zapominac o odpowiednim przygotowaniu materialu zrodlowego, dobrej jakosci nosniku i doborze odpowiedniego oprogramowania.

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 13.03.2003 o godz. 13:57
Sebastian997 jest offline