Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.03.2013, 22:08   #705
dumpmuzgu
Banned

Data rejestracji: 20.01.2013
dumpmuzgu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
Co Cię wnerwia? Nie można było tego wymyślić lepiej. Ja też otwierałem w Win7 menu zazwyczaj po to, żeby wpisać nazwę programu, który mnie interesuje - identyczna sytuacja zachodzi tutaj :-).
Naprawdę nie rozumiem narzekań na to rozwiązanie, sądzę, że to wina przyzwyczajeń ukształtowanych przez lata :-).

Heh, brzmię jak jakiś promotor Microsoftu .
To rozwiązanie pochodzi z systemu TENEX z lat 60 ubiegłego wieku. Twórcy Windows zapewne doskonale je znali z powłoki tcsh z lat 70, być może z nieco późniejszego Korn shell, gdzie też pojawiło się. W powłokach lat 90 to już oczywistość. W graficznych GUI jak CDE (nie KDE) czy NeXTStep oczywiście też było

Czy można było rozwiązać lepiej? Można. Np. w csh, bash i innych współczesnych to się nazywa TabComplete i działa po wciśnięciu Tab i w ogóle działa o wiele lepiej.

Ale to i tak jest moim zdaniem jedna z niewielu udanych adaptacji w kolejnych subwersjach Win95.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Irytuje mnie kiedy, w tym przypadku system, wyszukuje mi rzeczy kiedy jeszcze piszę szukaną frazę.
MS nie może zrobić pełnego TabComplete, bo musiałby zażądać dodatkowego klawisza na klawiaturze, a ma na to już za słabą pozycję rynkową

Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
Mam dziwne wrażenie, że próbujesz na silę mnie obrazić.
Już piąty raz powtarzasz ten podręcznikowy trick. Jest genialny, no ale nie obrażaj forumowiczów i zrób coś innowacyjnego, a nie jak ten Microsoft klepiesz w kółko to samo.
dumpmuzgu jest offline   Odpowiedz cytując ten post