Dzieki za Wasze opinie...
Cytat:
Sebastian997 napisa***322;(a)
... cut ...
Ja osobiscie do nagrywania audio stosuje zarowno Teac'a jak i LiteOn'a i nie mam do tych nagrywarek wiekszych zastrzezen mimo ze sam jestem muzykiem i jakis tam sluch chyba posiadam 
|
czyli rozumiem, ze jak wybiore sobie z oferty nowych Teacow lub
Liteonow np.: Lite-ON 52/24/52 (LTR-52246) czy TEAC 52/24/52 IDE (W552E) to bede zadowolony?
Zalezy mi na jakosci - kiedys mialem starego Plextora i spokojnie
sobie kopiowalem x1 plytki ClonemCD i bylo wysminicie. Potem
kupilem nowego LG i niestety trzaski /sporadyczne no ale sa/.
Potrzebne mi to jest do kopiowania muzycznych materialow promocyjnych wiec zalezy mi tez zeby byla bardzo dobra jakosc kopii.
Cytat:
Wydaje mi sie ze jakosc nagran jest naprawde dobra. Rozwazalem zakup Yamahy ale mialem okazje przetestowac plytki nagrane z pomoca systemu "Advanced AudioMaster Quality Recording" i nie zauwazylem istotnej roznicy w jakosci. Mysle ze ta technologa moze byc pomocna przy przygotowaniu plyt dla starszych stacjonarnych odtwarzaczy, albo takich ktore wogole nie radza sobie z nosnikami CDR. No ale to tylko moje zdanie 8)
|
w jakich nagrywarkach ta technologia jest dostepna /teac i liteon wlasnie?/. Nie znam sie na tym szczerze mowiac. Nie zauwazyles
istotnej roznicy w jakosci pomiedzy.... ?
Jestem mocno dociekliwy ale chcialem kupic juz raz a porzadnie
to co najlepsze dostepne /oczywiscie do PC, nie mowie tutaj
o profesjonalnych nagrywarkach jakie sa np. w radiu (widzialem,
prawdziwy wypas
z opcjami do masteringu itp./.
Cytat:
Przy nagrywaniu audio radze oprocz odpowiedniej nagrywarki, nie zapominac o odpowiednim przygotowaniu materialu zrodlowego, dobrej jakosci nosniku i doborze odpowiedniego oprogramowania.
|
Tutaj tez bym poprosil o podzielenie sie wiedza i doswiadczeniem

Material zrodlowy w moim przypadku to plyta_matka /dobrej jakosci
nagranie, zmasterowane itp./. W przypadku kiedy tworze taka plyte korzystam z Exact Audio Copy /tutaj mialem problemy z wypalaniem
image w tym programie - trzaski (na LG)/. Do kopiowania przygotowanej plytki_matki uzywam Nero /najmniej trzaskow i bledow na mojej LG/.
Nie ukrywam, ze najwygodniej bylo mi z ClonemCD i Plextorem...
aczkolwiek jestem gotow sie "przemeczyc" i "nauczyc" byle to co sie wysunie z tacki po nagraniu bylo jak najlepszym produktem
Dziekuje i pozdrawiam!