Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.03.2013, 16:30   #1
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Popatrzcie sobie na ceny produktow przygotowanych w sposob "naturalny".
Nie wiem, jaki proces produkcji chleba miałby być tańszy, niż zmielenie całego ziarna, dodanie wody, zakwasu i szczypty soli. Że niby wyrastanie ciasta to kilkanaście (w sumie) godzin a z ulepszacza godzina-dwie? Co za różnica, jak i tak cykl dostaw zazwyczaj jest około doby.
A ta wędlina dojrzewająca? Prosto i tanio. I zadziwiająco szybko. I bez konserwantów termin przydatności jakiś nieprzyzwoity wynosi (mogę tylko zgadywać - za szybko mi to znika z lodówki ile bym nie zrobił, ale dwa tygodnie spokojnie w lodówce leży i jest lepsze, niż dwa tygodnie wcześniej).

Więc to nie do końca prawda, że dobrze musi być bardzo drogo. No, pewnie że za 10 zł/kg czy nawet 15 zł nie da się zrobić produktu zawierającego nie mniej niż 100% mięsa. Ale za 20-30 już spokojnie.