Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.03.2013, 17:43   #21
dumpmuzgu
Banned
 
Data rejestracji: 20.01.2013
Posty: 94
dumpmuzgu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie chciałbym abyście odebrali to jako złośliwość, ale jak typowi Polacy sprowadziliście dyskusję do cen mięsa To nasza narodowa tradycja.

A zupełnie bez echa w narodzie przeszło, że luksusem stały się przetwory owocowe, sery i ryby. Za chwilę luksusem będą warzywa, Biedronka już sprzedaje pompowaną marchewkę.

Mięso nigdzie na świecie tanie nie jest. Ale porządne. My mamy na rynku zalew taniochy, bo w kółko chcemy jak najwięcej tej świniny.

//edit
Ta sycylijska szynka kosztowała jakoś 150 zł za kg. To nie była miejscowość turystyczna. Oni szynkę jedzą, ale w niedzielę lub cieniutki plasterek na śniadanie. Na co dzień makaron, ryby, warzywa, owoce.

Na Syberii, w bogatych miejscowościach sklepy są zaopatrzone co najmniej jak Piotr i Paweł. Japońska kawa, japońskie makarony, niemieckie prawdziwe masło, suszone owoce z całego świata, żółte sery w potężnych blokach - ale w życiu tam nie widziałem tzw. wędlin. Oni mięso kupują na targu i sami przerabiają, a jedzą głównie zimą. Biały syberyjczyk na śniadanie prędzej zje kubek jagód z cukrem niż wędlinę.

Ostatnio zmieniany przez dumpmuzgu : 09.03.2013 o godz. 17:53
dumpmuzgu jest offline   Odpowiedz cytując ten post