Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.03.2013, 20:25   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez dumpmuzgu Podgląd Wiadomości
Używanie nazwy "sok" podlega regulacjom. W załączniku rozporządzenie Olejniczaka i późniejsza nowela. Warto poczytać. Np. sok może zawierać do 150 g cukru na litr.

Rozporządzenia zaraz będą nieaktualne, bo wchodzą nowe dyrektywy UE. Będzie zakaz cukrzenia. Mało to zmienia, bo cukier drogi (przez głupie regulacje!) i producenci sami go unikają.

Moim zdaniem cukrzenie soków nie jest niczym złym, przecież to normalne jest
Co jest normalnego w słodzeniu czegoś, co jest naturalnie słodkie?

Druga sprawa.. poczytaj na temat cukru rafinowanego i jego wpływie na organizm człowieka.



Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Gdyby w obiegu byla tylko ta tzw. "zdrowa zywnosc", ktora teraz lezy na wydzielonych polkach w sklepach, to ciekawe ile ludzi by z glodu poumieralo. Popatrzcie sobie na ceny produktow przygotowanych w sposob "naturalny".
Nie byłaby. Pomijam fakt, że żywności jest na świecie nawet za dużo, a problemem (między innymi właśnie dlatego, że nie je się żywności lokalnej, tylko sprowadza z drugiego końca świata) jej dystrybucja. Poza tym, gdyby powszechna była właśnie zdrowa żywności, a nie to imitujące ją gówno, to byłaby w znacznie niższych niż obecnie cenach. Ale zrobił sie to niestety towar luksusowy.. (choć wcale nie ma powodu, dla którego powinien być droższy)
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post