Jeśli HTC wychodzi słabiej niż powinno, to raczej prędzej pomyślą nad restrukturyzacją niż nad ogłoszeniem bankructwa - a na razie nawet o restrukturyzacji się nie słyszy.
Xperię J sobie kupiłem

Zastanawiałem się nad HTC Desire X, za którym przemawiał dwujajowy CPU, ale bardzo dobra optymalizacja tańszej jednak słuchawki Sony, która trochę równoważy słabszy procek i moja sympatia dla Androida w smartfonach przeważyły. Jak na telefon ze średniej półki robi naprawdę dobre wrażenie. Po dwóch dniach użytkowania w zasadzie do niczego nie mogę się przyczepić.
Przy okazji wróciłem do abo (czyli odwrotny ruch niż Smartek)

W Plusie wziąłem sobie taryfę OMG za 64,90. Kilka lat temu kiedy kończył mi się abo w tej samej sieci za 54 zł miałem 100 minut do wszystkich i jeden darmowy numer za 5 zł/mc, czyli razem 59 zł. Teraz mam nielimitowane do Plusa oraz 600 minut do wszystkich w dwóch pakietach (340 + 260 minut) - jakże inaczej to wygląda na podsumowaniu w Plus online

Jeszcze pozostaje kwestia jak będzie działał internet po wykorzystaniu 1 GB który mam miesięcznie w pakiecie (potem nie płacę nic, ale tną transfer).
To jeszcze nie to co kumpel w Vodafone, który ma 5000 minut do swojej sieci, 2000 do wszystkich innych (ale na całym świecie, nie na terenie kraju) i nielimitowany internet LTE za 30f miesięcznie, ale i tak jest dobrze