Dyskusja: hp BD B DH8B2LH
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.03.2013, 17:11   #5
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ogólnie można powiedzieć że w normie uważa się takie parametry (średni LDC < 13 i max. BIS < 15)za dobrze wypalony nośnik

LTH to wynalazek Verbatima, polegający na zastosowaniu do produkcji płyt nośnika organicznego. Standard BD-R od początku bazował na nośniku nieorganicznym, zmiana nośnika na podobny jak w płytach CD-R i DVD+R pozwala firmie przestawić na produkcję płyt BD-R stare linie produkcyjne. Oczywiście ta rewolucja ma na celu przynieść korzyści producentowi, a nie nam, posiadaczom nagrywarek. Z nośnikami tymi są niekompatybilne starsze nagrywarki, ale również najnowszym lubią problemy sprawiać . Oficjalnie, aby napęd obsługiwał nośniki LTH, musi być zgodny ze specyfikacją BD-R w wersji 1.3.
Inną dyskusyjną sprawą jest trwałość zapisu na nośniku organicznym. W internecie można natrafić na opinie, że nośniki LTH po paru miesiącach potrafią być nieczytelne!

np.
http://club.myce.com/f33/verbatim-bd...dation-319032/

Ja osobiście nigdy ich nie używałem więc wiem tyle co w sieci trzeszczy

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post