Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.03.2013, 18:49   #18
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Trzeba było więc zaryzykować i kupić "przelotkę" SATA>>IDE i SSD. Zapewniam, że wtedy pozycja nie ma absolutnie znaczenia.
Czyli jednak nie ma 100% pewności że dysk może pracować w pozycji pionowej? Czy żartujesz? Zamieszałeś i wróciłem do punktu wyjścia X_X

Cytat:
Napisany przez Berion
Hmm to zależy. Teoretycznie nie, ale fragmentacja zachodzi tyle że nie na poziomie sektorowym, a partycji. Na przykład: masz grę X, która zajmuje 1GB, za nią grę Y. Gra X Ci się znudziła i ją kasujesz, chcesz wgrać grę Z, a ta ma np. ~1,1GB, wówczas 8 partycji wgra się tam gdzie była gra X, a 9 za grą Y. Nie sądzą aby miało to jakieś znaczenie, chyba że wszystkie te partycje będą porozrzucanie po całym HDD niczym gnój na polu rolnika.
Czyli jeśli wystąpiłyby jakieś problemy a nie można defragmentować to najlepiej format i instalacja od nowa? Mnie akurat problem nie dotyczy, mam przygotowaną kolekcję i nie będę nic usuwał, ewentualnie coś kiedyś jeszcze dorzucę (zostanie mi 70 GB wolnego miejsca).

Cytat:
Napisany przez Berion
w.w.w.topito.com/wp-content/uploads/2013/01/code-34.gif[/img]

Nie ma sprawy.

Cytat:
Napisany przez Berion
Bo to jest zwarcie. Jak prztyk się wyrobi to tak będzie przy włączaniu/wyłączaniu, później będzie tak zawsze i doprowadzi do tragedii.

Umm... spokojnie, oddychaj.

Nie wiem jakiej bo nie jestem elektronikiem, ale na moją logikę to iskra nie może tak sobie cały czas przeskakiwać w te i nazad.
Można coś z tym zrobić czy po prostu ograniczyć się do nie używania tego przełącznika?

Cytat:
Napisany przez Berion
HDD od któregoś tam roku, przeszło z systemu adresowania CHS na LBA. LBA 28 oznacza obsługę HDD do 127GB, a LBA 48 do 2,2TB. Gołe HDL nie obsługują dysków twardych powyżej tej wartości. Powstała cała masa patchy i takie patchowane HD Loadery dostały numerki wersji (nieoficjalne), np. właśnie ostatni v0.8c.
Czyli przy moim dysku 400 GB powinienem przełączyć w WinHIIP V1.7.6 na 48bit żeby wykrywana była całość a nie tylko do 127 GB? Dotyczy to również OPL 0.9 którego używam?
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post