Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.03.2013, 19:44   #1
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja nawet nie wiem co to jest SSD więc ze mną raczej nie pożartujesz na takie tematy Rozumiem że w rzeczywistości jest tak jak pisałeś wcześniej, dysk może działać w pozycji pionowej?

Zgadza się, w WinHIIP z automatu zaznaczone jest "Reduce Fragmentation".

Co do prztyku - czyli jednak dostałem trochę wała, a cieszyłem się że fajna oferta i wszystko działa. Z jednej strony może nie ma co narzekać bo w takich cenach chodzą same NA, z drugiej nie po to kupowałem konsolę żeby bawić się w jakieś wymiany części (nie widzę w ogóle opcji jak miałbym to zrobić). Pozostaje użytkować bez wyłączania zasilania (i tak tego nigdy nie robię) i liczyć że nic się nie stanie. Z tym że lubię jak wszystko mi działa i trybi na 100% (stąd tak dopytuje) a tu już zawsze będę miał świadomość że coś jest nie tak :/ Kupować kolejną konsolę to też loteria, nie wiadomo czy nie będzie w gorszym stanie.

- - -

Czyli Szczuru piszę że przełączenie na 48bit nie ma znaczenia a Ty żeby jednak przełączyć. Hmm, zobaczę na 28 a jak coś to najwyżej powtórzę operację na 48.

Berion, pytanie do Ciebie. Męczy mnie trochę sprawa tego zwarcia przy wyłączaniu przycisku zasilania. Poczytałem trochę w sieci i najczęściej pojawia się opinia że:

Cytat:
The switch does the exact same thing as plugging it out anyway.
Czy oznacza to że wystarczy że po prostu będę wyciągał od razu kabel lub wyłączał listwę do której jest podłączona PS2? Wolałbym nie ryzykować i nie używać tego przełącznika w konsoli. Czy tak będzie OK?

Cytat:
Napisany przez Szczuru
To już nie ma znaczenia - ta opcja była używana tylko przy HDL-ach nie patchowanych. WinHIIP i tak sformatuje Ci cały dysk (nie ważne czy to 20GB czy 1TB).
Szczuru, jesteś pewien? Poczytałem trochę w sieci i wszędzie piszą tak jak Berion, żeby przy większym dysku od razu zmienić na 48bit. Chyba tak zrobię, i tak dyskowi to nie zaszkodzi a przy 24bitach jest możliwość że nie zostanie wykryta jego cała pojemność.

------------------------

Gry będę instalował dopiero w poniedziałek. Kurier przywiózł wczoraj dysk ale zamiast przejściówki IDE--->USB znalazłem dziś wieczorem w skrzynce wezwanie do odbioru przesyłki na poczcie bo 'paczka nie wchodzi do skrzynki'.

Na koniec zrobię jakiś filmik i zaprezentuje jak to wszystko wygląda, być może temat okaże się dla kogoś pomocny, taki mały tutorial na moim przykładzie

Ostatnio zmieniany przez Berion : 16.03.2013 o godz. 10:50 Powód: //dp
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online