Ja nawet nie wiem co to jest SSD więc ze mną raczej nie pożartujesz na takie tematy

Rozumiem że w rzeczywistości jest tak jak pisałeś wcześniej, dysk może działać w pozycji pionowej?
Zgadza się, w WinHIIP z automatu zaznaczone jest "Reduce Fragmentation".
Co do prztyku - czyli jednak dostałem trochę wała, a cieszyłem się że fajna oferta i wszystko działa. Z jednej strony może nie ma co narzekać bo w takich cenach chodzą same NA, z drugiej nie po to kupowałem konsolę żeby bawić się w jakieś wymiany części (nie widzę w ogóle opcji jak miałbym to zrobić). Pozostaje użytkować bez wyłączania zasilania (i tak tego nigdy nie robię) i liczyć że nic się nie stanie. Z tym że lubię jak wszystko mi działa i trybi na 100% (stąd tak dopytuje) a tu już zawsze będę miał świadomość że coś jest nie tak :/ Kupować kolejną konsolę to też loteria, nie wiadomo czy nie będzie w gorszym stanie.
- - -
Czyli Szczuru piszę że przełączenie na 48bit nie ma znaczenia a Ty żeby jednak przełączyć. Hmm, zobaczę na 28 a jak coś to najwyżej powtórzę operację na 48.
Berion, pytanie do Ciebie. Męczy mnie trochę sprawa tego zwarcia przy wyłączaniu przycisku zasilania. Poczytałem trochę w sieci i najczęściej pojawia się opinia że:
Cytat:
The switch does the exact same thing as plugging it out anyway.
|
Czy oznacza to że wystarczy że po prostu będę wyciągał od razu kabel lub wyłączał listwę do której jest podłączona PS2? Wolałbym nie ryzykować i nie używać tego przełącznika w konsoli. Czy tak będzie OK?
Cytat:
Napisany przez Szczuru
To już nie ma znaczenia - ta opcja była używana tylko przy HDL-ach nie patchowanych. WinHIIP i tak sformatuje Ci cały dysk (nie ważne czy to 20GB czy 1TB).
|
Szczuru, jesteś pewien? Poczytałem trochę w sieci i wszędzie piszą tak jak Berion, żeby przy większym dysku od razu zmienić na 48bit. Chyba tak zrobię, i tak dyskowi to nie zaszkodzi a przy 24bitach jest możliwość że nie zostanie wykryta jego cała pojemność.
------------------------
Gry będę instalował dopiero w poniedziałek. Kurier przywiózł wczoraj dysk ale zamiast przejściówki IDE--->USB znalazłem dziś wieczorem w skrzynce wezwanie do odbioru przesyłki na poczcie bo 'paczka nie wchodzi do skrzynki'.
Na koniec zrobię jakiś filmik i zaprezentuje jak to wszystko wygląda, być może temat okaże się dla kogoś pomocny, taki mały tutorial na moim przykładzie