Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.03.2003, 16:29   #19
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
bathgate napisa***322;(a)

Ja tak jeszcze tylko przypomne sie z tym, ze szukam modelu nagrywarki, soft mysle, ze juz mam wlasciwy
Moje skromne doświadczenia z paleniem audio na Yamaha F1 opisałem m.in. w tym wątku .

Systemy wspomagające jakość audio ma tylko Yamaha i Plextor, nazywają się one odpowiednio AdvancedAudioMasterQualityRecording i VariRec. Opisy znajdziesz na cdrinfo.pl.

Możesz kupić nagrywarkę dobrą jakościowo, aby nie było problemów z przenośnością płyt. Ze swoją poprzednią (LG) miałem takie problemy, Yamaha F1 pali płytki "bardziej uniwersalne". Stwierdziłem to na przykładzie jednego odtwarzaca stacjonarnego (stary Technics), który płytek z LG nie czytał, natomiast z Yamahy owszem. No, ale to moze tylko przypadek, za mało porównań.

Ważną rzeczą dla audio jest wolne wypalanie, więc możesz zwrócić uwagę, aby nagrywarka obsługiwała zapis 1x, czy chociazby 2x. Nie wszystkie współczesne to potrafią, niektóre najwolniej 8x.

Chociaż jesli, jak piszesz, mają to byc duze ilości, to i tak z 1x nie będziesz mógł czekać... Ale te 1x może się przydać dla ważnych płyt, np. dla "płyt-matek".

Yamaha F1 zapisuje z 1x, jak jest z Plextorami - nie wiem.

Ostatnio zmieniany przez pali : 13.03.2003 o godz. 16:49
pali jest offline