Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.03.2013, 01:48   #8
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Berion & Szczuru, myślę że wszystko już jasne, dziękuje.

Ostatnie już chyba dwa pytania (potem będę wiedział już 'wszystko' i możecie mi dać moda )
  1. O co chodzi z opcją 'Hard disk spin-down'? Z automatu wartość w OPL ustawiona jest na 20, tak powinno być czy powinienem zmienić?
  2. Trafiłem na taki temat: http://psx-scene.com/forums/f150/har...in-down-77993/

Cytat:
    When power is disconnected from a spinning hard drive whose heads are loaded, an emergency unload is performed. That is bad for the drive, and it happens every time the PS2 is turned off. A drive might be rated for 600,000 normal load/unloads, but only 20,000 emergency unloads; an emergency unload causes the same amount of wear as 30 normal unloads.
    Trochę niepokojące. Czy istnieje jakaś zalecana procedura wyłączania konsoli podczas gry z HDD? Np. najpierw wyjście z OPL i dopiero przejście do 'stand by'? Szczuru, jak wyłączasz konsole grając z HDD? Zwyczajny reset w trakcie gry czy coś więcej?

BTW dogadałem się z kolegą i przejął moją SCPH-30003 (nie przeszkadza mu zwarcie przy przełączniku, powiedział mniej więcej to co Berion w ostatniej odpowiedzi), a ja kupiłem SCPH-50004 od tego samego sprzedawcy. Podobno posiada cichszy wentylator - to akurat to nie był w ogóle problem ale zawsze to najnowszy model FAT'a.
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post