Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.03.2013, 23:10   #34
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Szczuru, dzięki za cenną radę, zastosuje ją dziś przy formacie.

Witaj CeKa.

Cytat:
Napisany przez CeKa
jestem użytkownikiem PS2 + NA + HDD od ok. 5 lat
Szczuru 4 lata, Ty 5, optymistycznie

Cytat:
Napisany przez CeKa
Widzę że dbasz o porządek
Aż trochę już mi głupio, na co dzień nie mam aż takiej szajby ale świadomość że PS2 FAT dawno nie jest już produkowana wkręca mi filmy na tyle że robi się to już uciążliwe. Po prostu chce mieć 101% pewnośći że wszystko robię jak należy, nie chce niczego zepsuć. Co do samej konsoli to powiem Ci że rozmawiam z ludźmi którzy swoje przeszli z PS2 i zapewniają mnie że z reguły jest 'nieśmiertelna' (nie licząc lasera). Coś w tym jest, nawet mój PSX z 98 roku jeszcze się uruchamia.

Cytat:
Napisany przez CeKa
I z tego co kojarze to nazwy gry można zmieniać w dowolnym momencie poprzez WinHiipa
Dziś próbowałem i pierwsza płyta Onimusha: Dawn of Dreams zamieniła się w drugą (na dysku widniały dwa obrazy o takim samym kodzie SLUS), to samo Splinter Cell. Wolę nie ryzykować, będę delikatnie zmieniał nazwy np ; zamiast :. Dziś ustawię wszystko do instalacji na noc i zobaczymy rano.

Cytat:
Napisany przez CeKa
Pytanko na boku dlaczego warto przejść na OPL ?
Chociażby dlatego że w OPL odpalisz Tekken'a 5 (Flatout 2 mam nawet na dysku - wrzucone przez poprzedniego właściciela, działa bez problemu) a Mode ustawisz w menu gry. Bardzo dobra kompatybilność, z tego co czytałem to na 92 gry które mam dwie wymagają drobnych ustawień a problemy są tylko z Onimusha 2 (coś nie tak z filmikami). Jest również dostępny IGR. Także zdecydowanie polecam przejście na OPL http://psx-scene.com/forums/f150/ope...-v0-9-a-62141/

Cytat:
Napisany przez CeKa
Będziesz zadowolony PS2 to faktycznie ponadczasowy kombajn
Tak jak już pisałem, jak tylko uda się dokończyć całą operacje to jak dla mnie może sobie wychodzić nawet PS10. PS2 to jest to

Cytat:
Napisany przez Berion
To zależy, nowe HDD to szrot
Berion, a co sądzisz o tym który kupiłem? http://dyski.cdrinfo.pl/dyski/574-Sa...-400-8-ATA-100

Starszego o takiej pojemności chyba i tak już bym nie dostał. Mój Samsung w komputerze kupowany w 2007 do dziś działa bez zarzutu, mam nadzieje że tu będzie podobnie.
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post