Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.03.2013, 15:10   #1058
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster

Data rejestracji: 05.04.2005
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez ethar Podgląd Wiadomości
Piękne, mam pytanie wiadomo że co model konsoli, to i sugerowany CFW (Niektóre CFW brickowały/bądz prawdopodobieństwo było większe na brick konsoli). Powoli się przymierzam do CFW - jeszcze zakupię parę tytułów, pobawię się nimi na PSN... i czas nadać nowe funkcje konsolce

Moja konsola PS3 SLIM CECH2004A - jaki firmware, najlepiej?

Aktualnie OFW 4.30 = eFlasher... ktoż może posłuży pomocą w Łodzi ?

Więc tak chciałbym pograć w gry które kupię, m.in GOW4 czyli musi być wsparcie dla eBoot 4.30, fajnie jak z BackUpów mógłbym jechać (czyli jakiś z peek&poke tak?) no i wsteczna kompatybilność PS2. To najważniejsze, chociaż nie pogardziłbym homebrewem z PS3 jak i możliwością OtherOS... Ale wszystkiego mieć nie można. Firmware podczas kupna był chyba 2.41 ale nie mam pewności...

@Szczuru: A filmik piękny, aż chce się odpalić pewne klasyki z PS2. To mialo klimat, nie grafike. Klimat...
Ja (i myślę, że Berion też ) polecam Rebuga - ja aktualnie używam CFW Rebug 4.30.2 REX (wcześniej używałem długo 4.21.2 REX) - jak do tej pory - zero problemów. Używam go od kilku dni - dopiero co wyszedł Ale Team Rebug już wyrobił sobie taką markę, że nie mam co się martwić.

Co do downgrade-u - jesteś pewien, że możesz zejść do 3.55?

Użyj tego:
http://www.mirrorcreator.com/files/K...heck.rar_links

Wrzuć plik PS3UPDAT.PUP na usb do kataogu PS3/UPDATE i odpal na konsoli aktualizację systemu z USB - po chwili wyskoczy błąd i wyświetli się informacja jaki najstarszy FW możesz wgrać. JEŚLI MASZ FATA TO NIE MUSISZ SPRAWDZAĆ - NA KAŻDYM FACIE MOŻNA WYKONAĆ DOWNGRADE

Istnieje jeszcze możliwość wgrania CFW na 3.56 ale też wymaga narzędzi do downgrade-u.

Cytat:
Na 4.xx chyba nie ma OtherOS++, ale mogę się mylić.
Jest - sam korzystam - aczkolwiek partycję pod OOS robiłem na 3.55 (przeskoczyłem z 4.21.2 na 3.55 OOS++ Rebug, stworzyłem partycję i zrobilem update do 4.21.2 - wszystko działa ale wiąże się to z formatem HDD)

Ostatnio zmieniany przez szczuru : 20.03.2013 o godz. 15:14
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post