Cytat:
Napisany przez ed hunter
Rozumiem, że zanim zacząłeś, to ważyłeś 80? 
|
nie, duzo więcej, mogę załączyć fotki przed i po (145->97)
Cytat:
Napisany przez Bartez
Ładny wynik. Gratulacje!  Możesz napisać w skrócie, co zrobiłeś, żeby to osiągnąć?  Może się komuś przyda
|
W gruncie rzeczy nie będę odkrywczy. Wymienię w kilku punktach:
1) kola zamiast 3 litrów dziennie - całkowita rezygnacja z napojów - nie moglem jednak się powstrzymać i dalej piję wodę gazowaną
2) cukry - maksymalna eliminacja z diety. Chleba jadam mało, przede wszystkim żytni, nie jadam ziemniaków, owoce nie za czesto, duzo warzyw, tak samo innych węglowodanów.
3) tłuszcz - bez przesady, ale nie rezygnowałem, zawsze jadłem mało tłusto, za smażonym też nie przepadam
4) białka - tu uważałem by nie wpaść w diete dukana - raczej starałem się jeść białko + tłuszcze i odrobina weglowodanów. Ogólnie nie mam problemów z czymkolwiek. Ogólnie najlepiej jeść wszystko, ale z głową. Do tego zasada że spalenie 100kcal tłuszczu wymaga duzo więcej energii niż spalenie 100kcal cukru działa.
Dieta ogólnie sam sobie poskładałem na podstawie tego na co miałem ochotę + wartości indeksu glikemicznego. Jak widać działa
Dodatkowo staram się liczyc kalorie i oscylować wokół 2000 kcal
5) wysiłek fizyczny, na poczatku program 100 pompek, ale potem 150 czy 200 po spadku wagi przestało być wyzwaniem, rower trasy po 30 km na rozgrzewkę, ogólnie starałem się robić ok 500km tygodniowo
6) motywacja
7) zmiana pracy (tu z pracy gdzie wymagana była ode mnie praca fizyczna na siedzącą = zwiększenie ruchu we własnym zakresie), ale psychicznie nie była tak wyczerpująca - nie szukałem zaspokojenia w cukrowym 'haju'
8) jeszcze więcej motywacji
Ogólnie wyniki morfologi mam bardzo dobre, jedynie czerwonych krwinek za duzo

, ale i kondycje mam jak koń.
uprzedzając pytanie, mam zdrowsze włosy, skórę, lepiej się czuję.
i jeszcze punkt
9) ogromna motywacja - przyszła 23.06.2011 nagle i nie opuściła mnie do tej pory.