Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.03.2013, 15:25   #7
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Ainat Podgląd Wiadomości

Z tych co wymieniłeś , to jakoś najcieplej patrzę na NEC ND-4550A i tego Sony DW-G120A , bardzo proszę o porównanie tych 2 napędów i wskazanie lepszego.

Oba są to modele z 2005 -2006 r więc trzeba się liczyć z możliwością że nie które nowsze i słabe jakościowe nośniki nie będą się zapisywać ponieważ dawno już nie aktualizowano firmware do tych modeli i na pewno już nie będzie nowszych.
Mój Nec 4551A już nie zapisuje Verbatima DVD+-R od chińskiego dostawcy CMC ,Sony DVD-+R od MBI India ,i parę jeszcze pewnie nośników w których producent zmienił strategię zapisu i sam nośnik .
Sony DW-G120 ma dobry chipset Mediatek MT1888E więc powinien teoretycznie mieć lepsze możliwości i lepszy odczyt i korekcje
Więc wybór naprawdę trudny -ja nie wskaże który lepszy

Osobiście brałbym najnowszego Lite-on z dołączonym konwerter SATA na PATA-model 124-04 to sprawdzony i ciągle aktualizowany napęd nie mający żadnych problemów z zapisem dzisiejszych płyt i gwarancja 24 miesiące
Już go polecałem poście powyżej ale to tylko moja opinia
http://allegro.pl/nagrywarka-liteon-...089363482.html

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post