Dyskusja: Oburzeni
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.03.2013, 02:41   #3
dumpmuzgu
Banned

Data rejestracji: 20.01.2013
dumpmuzgu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie mam tak prosto, gdy siedzę w domu

Łącze mam tylko Aero2 i stąd nie ściągam FTPów na locala, bo czekałbym miesiąc. I to też mnie oburza, że do mojej zabytkowej kamienicy nikt mi nie doprowadzi łącza! BackTrack pomógł mi w poznaniu WEP i nawet jednego WPA2 lemingów z sąsiedniej nowomodnej, ale dałem im spokój, niech żyją w pokoju.

Ściągam na serwer sieciowy, tam loguję się do shella i zaczyna się zabawa z ImageMagick. Robię miniaturki, oglądam w przeglądarce, wybieram co chcę, konwersja do rozsądnej rozdzielczości i dopiero ściągam na locala. A doszedłem też do takiej wprawy, że jak mi się chce, to ImageMagikiem obrabiam do finalnych i wystawiam do sklepów & Alledrogo Właściwie to już wolę IM od GIMPa, ale znowuż Aero2 coś mi SSH tnie, więc trudno - ściągam. Strasznie mam pod górkę.

Jeśli ktoś nie korzystał, to może mu się to wydawać nieprawdopodobne, ale tak: w shellu da się skadrować zdjęcie

http://www.imagemagick.org/script/index.php

wget -r też nie jest taki szybki.

Też często zamiast prosić pięć dni producentów/dystrybutorów, szukam kto już dostał - można znaleźć FTPy firm handlowych gdzie są zrzuty DVD z materiałami... Ale np. dwa dni temu 1,9 giga zdjęć - 20 godzin. Chyba jakiś serwerek biurowy...

A najlepsi są ci którzy zakładają hasło na FTP, a potem linkują do niego z Allegro czy stron podając hasło w linku... Nieraz mnie korciło załadować im dyskografię Sashy Grey, no ale nie czyń drugiemu co tobie niemiłe Poza tym utraciłbym wygodne źródełka.
dumpmuzgu jest offline   Odpowiedz cytując ten post