Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.03.2013, 12:09   #39
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Gry zainstalowały się przez noc i wczoraj mogłem już podłączyć dysk. Nie mam zamiaru nic dodawać/usuwać dlatego chciałem żeby to wszystko poszło w jednym ciągu, żeby nie było wątpliwości co do fragmentacji.

Pierwsze wrażenie -

92 gry na wyciągnięcie ręki, działający w większości gier IGR (nie trzeba nawet ruszać tyłka z kanapy żeby zmienić grę), do tego elegancki wygląd niczym jakaś biblioteka gier (theme NJoy16 9 Glass + okładki). A samo granie?

Dla przykładu "Mortal Kombat: Deception" gdzie loadingi nie są najkrótsze. Z HDD walki wczytują się prawie jak w MK2 na automatach Może przesadzam ale skok jest ogromny. Jak już pisałem sam fakt niekorzystania z płyt to wielka wygoda a tu jeszcze dochodzi znacznie skrócony czas wczytywania.

Cytat:
Napisany przez Szczuru
A odnośnie nazw - faktycznie Nazwa musi się zmieścić w 24 znakach gdyż taki limit ma nazwa partycji z grą (przykład PP.HDL.NAZWAGRYMAX24ZNAKI). Nie pamiętam ale chyba po instalacji możesz zmienić nazwę na taką jak Ci odpowiada (nawet dłuższą).
Doszedłem wczoraj jak to jest z tymi nazwami. Poprzednim razem pojawiły się błędy ponieważ zmieniając nazwę jeszcze w WinHIIP (mimo że już po instalacji) automatycznie zmieniała się również nazwa partycji. Nazwa zmieniona w OPL rozwiązuje problem gdyż może być dowolna a nie ma żadnego wpływu na ustaloną już wcześniej nazwę partycji (sprawdzałem przez uELF).

Ciekawa sytuacja wystąpiła z grami z apostrofem w tytule. Otóż tam gdzie w nazwie znajdował się również dwukropek tam wszystko było w porządku. Za to w grach z apostrofem w tytule ale bez dwukropka nazwa urywała się w miejscu tego pierwszego, reszta tytułu była niewidoczna dla OPL (lub raczej dla użytkownika OPL bo przy pomocy opcji 'rename' da się usuwać niewidoczne znaki). Po sprawdzeniu nazw partycji gier w uELF okazało się że w wyżej wymienionych apostrof zastępowany był przez znak _
Np. TC'S SLINTER CELL = TC_S SPLINTER CELL
Taka ciekawostka, tak czy inaczej problem rozwiązany - nazwy wyświetlane w OPL można na szczęście dowolnie zmieniać.

Napotkałem jeszcze jeden mały problem z grą "Mortal Kombat: Shaolin Monks", jak się okazało WinHIIP w czasie instalacji błędnie rozpoznaje grę jako "The Suffering", trzeba wtedy zmienić kod SLUS na właściwy. Znając mnie, dla świętego spokoju po prostu zrobię format i jeszcze raz powtórzę cały proces zostawiając wszystko na noc. Tym bardziej że podobny problem wystąpił w Tony Hawk's Pro Skater 3 choć tu akurat mam inne podejrzenie co do przyczyny.

Nie zdążyłem przetestować wszystkich gier ale włączałem większość moich ulubionych, tych na których najbardziej mi zależy. Wszystko pięknie śmiga.

Dziś lub jutro przyjdzie PS2 50000 więc na dniach po podmiance nakręcę jakiś filmik z prezentacją jako dopełnienie tematu Z tego co mówił sprzedawca w zestawie znajduje się cieńszy model NA bez rj45, chyba ze względów wizualnych również sobie zamienię. Kolega który bierze model 30004 na szczęście nie ma takich jazd jak ja i wszystko mu jedno
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post