Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.03.2013, 17:29   #3
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Okej, już jestem w domciu :-). Generalnie chciałem z grubsza napisać to, co napisał wyżej andrzej - mózg jak mięsień, im mniej go trenujesz tym "gorzej" działa, ale nie jest to nic nieodwracalnego.
Problemy z pisaniem mogą być spowodowane tym, że mniej "opowiadań" czytasz, więcej skrótowych informacji, "byle szybciej" i "byle więcej się dowiedzieć", w tym dużo rzeczy technicznych, mniej książek.
Wydaje mi się, że to sprawia, że ciężej jest Ci zbudować pełne, ładnie brzmiące zdania stylistycznie :-).

Ja jestem świetnym przykładem na to, jak łatwo trenować pamięć i że im więcej - tym łatwiej.
Studiuję Prawo, więc muszę tego w sesji łykać naprawdę sporo. I tak w przeciągu roku jestem strasznym roztrzepańcem, o wielu rzeczach zapominam, znajomi się śmieją, że niedługo sam zginę.
Zaczyna się sesja, nauka do pierwszego egzaminu - przez pierwszy tydzień jest totalna masakra, nie da się skupić na tym, co się czyta, wszystko rozprasza, jeden wers czyta się sto razy i dopiero zapamiętuje. Ale stopniowe wracanie do nauki w trakcie, czasoumilacze typu muzyka, której się nie zna lecąca w tle, dzielenie materiału na mniejsze części i potem już leci naprawdę o wiele szybciej, łatwiej i nauka nie męczy, przyzwyczajam się do niej.

Także... Twój mózg nie obumiera ;-).
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post