Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.03.2013, 09:14   #53
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez dune2 Podgląd Wiadomości
Posiadam dwa komputery pc.Jeden ma 5 miesiecy a drugi 5 lat.
W tym nowym mam dwie nagrywarki jedna dvd a druga blu-ray:
1 - lite-on ihas124-04
2 - pioneer bdr-207d

W tym starym mam dwie nagrywarki dvd:

1 - lite-on lh-20A1L
2 - pioneer dvr-212

Te stare zapewne sa juz w kiepskim stanie.
Dla przykladu wstawiam test plyty TDK nagranej na starej nagrywarce jakis czas temu ale nie pamietam na ktorej.

Jak interpretowac te wyniki ?
Chcialbym przetestowac plyty na wszystkich nagrywarkach i wiedziec ktora najlepiej nagrywa.

A to dvd TDK wypalony pare dni temu na starym lite-on
Czyzby nagrywarka umarla ?

Drugi to wypalony niedawno TDK DL

Plyta Extreme DL.Nero wykrywa ja jako Ricoh.

Nie pisz posta pod postem/Grzeniu
Tu masz wszystko opisane
Nero CD/DVD Speed - odczytywanie wyników

Włącz w opcach NeroSpeedDisc jitter dla DVD żeby pokazywał
Te TDK od MBI bardzo kapryśne są na nie których napędach fatalnie się palą

Tu masz do porównania na tym samym podkładzie od MBI paloną wczoraj na najnowszym LG

Esperanza DVD+R Lightscribe

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline