Cytat:
Napisany przez dune2
Probowalem przetestowac ta plyte czyli Extreme DL na drugiej starej nagrywarce czyli pioneer dvr-212 ale ona nie potrafi jej odczytac.Wskazuje ze plyta ma pojemnosc 7,96 gb i traktuje jak czysta.
Za to nowy lite-on ihas124-04 czyta ta plyte.
Wyniki na tej nowej nagrywarce czyli ihas124-04 zalaczam takze.
Sa jeszcze inne niz te na starym lite-on wiec testy w nero speed nie maja wiekszego sensu.
|
Pioneer ma słabszy odczyt ale skoro nie widzi zawartości tej płyty to musisz z nią już uważać i liczyć się że któregoś dnia może zawieść-Ja spotkałem się przynajmniej z 20 sztukami RICONJPN z których wyparowały dane po jakimś czasie -to najgorszy podkład DL jaki jest razem z
RITEK S04 zresztą tego samego producenta.
Cytat:
Napisany przez dune2
Ok to skoro czytasz moze ustosunkujesz sie do tych roznych wynikow tej samej plyty ?
Bo jaki sens testowania jak wyniki sa tak skrajne ?
Skoro w jednym tescie ocena jakosci tej plyty jest oceniana na 90 a w nastepnym 0 to cos tu nie gra.
Mam tu na mysli poprzednie testy na tej starej nagrywarce lite-on.
Ponizej zamieszczam wyniki z nowej nagrywarki lite-on ihas124-04.Jeszcze nie sa x4 bo robione wczesniej ale nastepne beda x4.
Na niej wyniki sa dosyc podobne do siebie a to oznacza ze ta stara chyba pada skoro co test to odmienny wynik ?
To wlasnie na tym starym lite-on byla prawdopodobnie nagrywana ta plyta extreme i teraz nie wiem czy kiepska jakosc to wina kiepskiej plyty czy tego ze nagrywarka ma 5 lat i tysiace wypalonych plyt.Stawiam jednak na to drugie bo wydaje ona czesto dziwne dzwieki
Teraz to juz calkiem nic nie rozumiem z tych testow.
Zrobilem test tej plyty extreme dl na starej nagrywarce lite-on ale teraz z predkoscia x4 i wyniki sa calkiem inne.
Czyzby predkosc testu tak zmieniala wyniki ?
|
Oczywiście że prędkość ma znaczenie -dlatego skanujemy x4 żeby była miej więcej stała dla całej powierzchni płyty.
Ja bym w tym starym Lite-onie optykę przeczyścił na początek -być może takie różne wyniki są wynikiem zakurzonej optyki.
Ja na 100% jestem pewny że zły wynik Exstreme to wina płyty bo to najgorsze nośniki jakie są DL i się należy cieszyć jak działa
Masz tu dla porównania na tym samym podkładzie RICONJPN
http://forum.cdrinfo.pl/f28/esperanza-dvd-r-dl-92229/
Trochę opinii
http://forum.cdrinfo.pl/f28/omega-8-...8-ricoh-75002/
Z tych płyt osobiście wyparowały dane dla mnie -odczyt jeszcze możliwy ale płyty na DVD stacjonarnych już przycinają
Titanum DVD+DL 8,5
Cytat:
Napisany przez dune2
Wrzucam teraz test TDK DL nagranego na nowym iHAS 124.
Dziwi mnie kiepski wynik.
Chodzi mi o Jitter.
Nagrywarka tak kiepska czy TDK DL tak slabe ?
|
Twoje TDK są od MBI ale są one bardzo kapryśne -w nie których napędach się słabo palą -Spróbuj na przyszłość wypalić w Pioneer
Verbatimy DVD+R DL MKM003 Singapur
Podrożały ostatnio około 5zł\szt -u mnie tylko jeszcze box 50szt wychodzą 3,60szt(około 180zł za box)