Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.03.2013, 19:45   #14
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@ czary2mary
Juz nie bede kupowal Extreme bo ten RICONJPN faktycznie kiepskawy.
Kupilem je o ile pamietam bo w sieci leclerc wychodzily chyba cos na 2 zl sztuka Zawsze co wazniejsze rzeczy nagrywam minimum na dwoch plytach a te extreme traktowalem jako dodatkowa kopie.Problem w tym ze jako glowne traktowalem TDK dl czyli MBIPG101 a jak widze po testach na nowym lite-on z jitterem jest kiepsko.Sprobuje wypalic inna ponownie na ihas124 oraz na blu pionieera i wstawie wyniki.
Na dniach pokupuje rozne plyty i potestuje je na moich nagrywarkach bo musze ustalic na ktorej z nich ktore plyty pala sie najlepiej.
Jak rozpoznac te Verbatimy ze sa MKM003 Singapur ?
Najczesciej kupuje plyty w komputroniku bo mam po drodze z pracy
A co do napedu lite-on tego starego w czyszczenie sie wole nie bawic bo nigdy tego nie robilem i predzej cos skopie

Cytat:
Napisany przez seku Podgląd Wiadomości
@dune2

jitter już ci pisałem pokazuje u ciebie tylko pierwsze mniej jak 100mb i wynik jest mało wiarygodny
pisałem ci dlaczego tak jest
jak zrobisz wtedy przeskanuje ci jitter na całej powieszchni

sam widzisz nie tylko moje zdanie ale na dzień dzisiejszy wybór dobrej płyty DL jest tylko jeden.

@czary2mary
widziałeś na pierwszym fw. do iHAS 124 D nie ma problemu przy skanowaniu drugiej warstwy
Ale na obu kompach tak jest ? Jeden skladany 5 lat temu w jakiejs firmie krzak a ten nowy w komputroniku niedawno.
Wydalem ponad 6 tys i wszystko swietnie dziala dlatego wole nie kopac bo sie na tym nie znam.
Skoro Jitter na TDK DL wskazuje srednio 14,72 a maks 15 % to jest zle i to chyba jest w miare miarodajnie ?

Na iHAS 124 przy tescie tego TDK DL wyskakuje pod koniec Błąd SCSI status 4 Windows error code 121.

Wstawiam na ihas 124 test wczorajszy i dzisiejszy TDK DL.
Na ihas 124 wczorajszy test i dzisiejszy daje bardzo podobne wyniki.
Zaraz wstawie extreme na ihas 124.
Dołączone obrazki
File Type: png TDK DL.png (63.5 KB, 174 oglądane)
File Type: png TDK DL na iHAS124 24.03.2013.png (91.4 KB, 156 oglądane)
File Type: png TDK DL na iHAS124 25.03.2013.png (89.9 KB, 127 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 25.03.2013 o godz. 19:58
dune2 jest offline