Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.03.2013, 20:17   #3889
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
No to bedzie wojna i wiem nawet kto mi odpisze ;-)...

Obejrzalem nareszcie "Poklosie" i nie wiem jaki brakiem edukacji i wysublimowania estetycznego trzeba sie cechowac, by nazywac ten film "antypolskim".

Maciek Stuhr - mistrzostwo. Chyba najlepsza jego rola. Zdjecia swietne (scena na polu wsrod pomnikow gdy Jozek dowiaduje sie prawdy), nie liczac - jak to zwykle w polskich filmach - kipesko doswietlonych scen nocnych. Znowu nic nie widac i trzeba myslec "co autor mial na mysli". Muzyka - idealnie obrazuje ton i tempo w jakim film jest utrzymany i sprawia ze czujemy sie jak spokojni obserwatorzy z zewnatrz. i tak byc powinno - w tym filmie nie chce sie byc czescia akcji, a raczej biernym widzem ktory sam po jego obejrzeniu zastanowi sie nad tematyka i zgodnie z wlasnym sumieniem wyciagnie wnioski.

Film jest fikcja literacka, choc mocno nawiazuje do wydarzen z Jedwabnego, ale... to dobrze! Dowodzi, ze takie sytuacje mialy miejsce i nalezy o nich mowic! A jesli ktos w ramach solidarnosci z cyniczna swiadomoscia twierdzi, ze "trupa z szafy wyciagac nie nalezy" to niech sobie dalej bedzie takim wlasnie "Polakiem". Z tym, ze ja mu reki nie podam, bo z kumoterstwem podszytym podwojna moralnoscia i uzurpacja prawa do odebrania komus zycia nie chce miec nic wspolnego...

Pozycja obowiazkowa!
Zrzut ekranu z pierwszych sekund filmu i wszystko na temat tego wpisu.

Załącznik 61850

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:41
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post