Operacja zakończona sukcesem.
Na potwierdzenie filmik, można zobaczyć jak to wygląda i ile trwają loading'i, dopiero wczoraj w nocy miałem czas żeby nagrać.
http://www.youtube.com/watch?v=4dwtSjxmBhw
Komunikat 'wyszukiwanie sygnałów' pochodzi od telewizora i pojawia się bardzo rzadko, prawie nigdy, akurat jak na złość zaczął pojawiać się kiedy nagrywałem.
Żeby zaoszczędzić czasu ludziom którzy będą instalowali gry "Mortal Kombat: Shaolin Monks" i "Tony Hawk's Pro Skater 3" ---> WinHIIP błędnie odczytuje ich kod (?). Po instalacji należy go zmienić (edit settings), w przypadku Mortala zamiast SLUS_211.99 powinno być
SLUS_210.87, natomiast w przypadku Tony'ego SLUS_201.99 zamieniamy na
SLUS_200.13.
Dziękuje serdecznie za pomoc Berionowi i Szczurowi którzy podpowiadali, rozwiewali wątpliwości i służyli radą.
Jestem w 100% zadowolony, warto było. Jeśli chodzi o granie, to takiemu 'PS2 Nerdowi' jak ja niczego więcej już do szczęścia nie potrzeba
Zastanawiam się tylko jeszcze czy nie dokupić drugiego takiego samego dysku IDE. Zakładając że ten który mam obecnie podziała tak jak w przypadku kolegów wypowiadających się z temacie jeszcze z 5 lat, oraz zakładając pesymistyczny scenariusz że po tym okresie zepsuje się, czy będzie można wtedy jeszcze dostać dobry dysk IDE?
Jak myślisz
Berion, dobry pomysł czy nadpobudliwość?
Ostatnie pytanie, czysto teoretyczne. Jak wiemy w przypadku czytania danych z płyty męczy się i w rezultacie niszczy laser. Czy HDD również męczy się na skutek doczytywania danych czy to dla niego normalny stan? Pomyślałem o tym grając w Grand Theft Auto III, unikałem tej serii grając z DVD w obawie o laser ale widzę że HDD też cały czas doczytuje dane. Dlatego zacząłem się zastanawiać jak to wygląda w przypadku dysku twardego.