Cytat:
Napisany przez sobrus
To było już po fuzji, najpierw proponowali nc+, potem dopłatę 50zł do starej oferty, w końcu w obliczu rozwiązania umowy spuścili z tonu.
Natomiast nie wykluczam oczywiście, że kryją jakiegoś asa w rękawie, ponieważ z tego co Andy mi powiedział w maju ma być przymusowa migracja.
Jeżeli zrobią jakiś numer to się z nimi pożegnam, a abonentem byliśmy od początku istnienia platformy.
Już raz Cyfra+ zepsuła mi telewizję (Wizja TV) - nie wykluczone że zrobią to ponownie. Najlepiej trzymać się od nich z daleka.
|
Trochę ciężko mi uwierzyć, że pozwolili Ci przedłużyć umowę na zasadach z enki, skoro ta platforma już oficjalnie nie istnieje, a oni sami przecież informują w słynnych listach, że do 19.04 trzeba się określić - albo jesteś z nami, albo przeciw. Od 1.05 wszyscy są w nc+.
Może coś pomyliłeś, może to było jeszcze przed fuzją. Takich przypadków znam sporo.

Kolega przedłużył umowę na enkę tydzień przed fuzją, a wczoraj dostał list, w którym proponują mu abonament 40zł droższy
Ciekawe jest to, że byli abonenci enki obwiniają o zepsucie swojej tv przez cyfrę, a byli abonenci cyfry obwiniają enkę.
To tylko dowodzi, że strategia uszczęśliwiania na siłę dodatkowymi treściami z drugiej platformy nie była słuszna. Zwłaszcza, że związali ją z podwyżkami (i to sporymi).
Rozumiem chęć podniesienia ARPU, ale na litość boską - nie tak bezczelnie!
Każdy abonent z jakiegoś powodu wcześniej zdecydował się na enkę czy cyfrę i szykując ofertę powinni to uwzględnić. Uelastycznienie to absolutne minimum.
nc+ zaczęła od gigantycznego kryzysu marki, ale jak się odpowiednio zarządza kryzysem, to negatywną energię klientów można przekuć w coś dobrego. Jednak wypowiedzi szefostwa nc+ brzmiące jak: "nasza oferta jest za*****a, to klienci de**le jej nie rozumieją, ale wrócą do nas na kolanach i będą nas błagać o dekodery", nie sprzyjają nowej marce. Piarowcy słysząc to pewnie łapią się za głowę.
Problemy nc+ zostały też dostrzeżone za granicą:
http://www.broadbandtvnews.com/2013/...-start-for-nc/