Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.03.2013, 07:12   #38
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przyłączam się do opinii. Jeden z najlepszych, jakie znam. Nowa wersja poprawiona znacznie i do tego free

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
CCleaner nie kasuje plików bezpowrotnie tylko jak większość, wyłącznie usuwa wpis z głównej tablicy.
Czy jesteś przekonany, że używałeś najnowszej wersji? Może jednak sprawdź?

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Najskuteczniejszym sposobem na bezpowrotne usunięcie danych nadal pozostaje duży młotek.
No nie wiem... znam osobiście firmę, która podejmuje się odzyskania danych z laptopa przejechanego walcem drogowym. Nazwy nie wymnienię bo zaraz się podniesie krzyk, że jestem ich płatnym agentem.
Niestety - ich usługi są niewyobrażalnie drogie.

Cytat:
Napisany przez czaro80 Podgląd Wiadomości
no mi chodzi właśnie tylko o taki program - aby jak wspomniano wyżej
o CCleanerze ( nie kasuje śmieci internetowych
Ależ oczywiście, że kasuje!

Cytat:
bardzo dziękuję za pomoc , ale czy w ten sposób całkowicie usunę "śmieci
internetowe " czy tylko wymaże z tzw . " nadpisaniem " ? bo mam niezbyt
duży dysk a chcę bo jeszcze " oszczędzić " .
Spoko - prawo Murphy'ego mówi: "Każdy dysk jest zawsze za mały!"

Cytat:
A jak pytasz o McAffe - to go uzywam od roku , no i ma opcje "Quick Clean "- program do usuwania zbędnych plików , śmieci itd ... można sobie wybrać co i jak...
Sorry, ja sprawdziłem ten program i to, co po jego użyciu zostaje w systemie - MOIM zdaniem, to się nie nadaje do użytku.

Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
A nie to samo robi Windowsowy Uninstaller?
Raczej nie - za to można oczywiście użyć systemowego narzędzia "oczyszczanie dysku". Od razu mówię - nie jest idealne, ale dla "podstawowego" użytkownika może okazać się całkiem pożytecznie. Oczywiście, nie wymazuje "skasowanych plików".

Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
Programy Ashampoo dawno już wywaliłem z dysku i trzymam się od nich z daleka.
Ok, rozumiem, tylko, że w żadnym razie nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
I od razu napiszę - jednym z narzędzi, którego chyba najczęściej używam, jest Ashampoo WinOptimizer, a dokładnie jego moduł "Czyszczenie systemu". Przy okazji przypominam - wersja 2012 jest dostępna za darmo.
BTW - w odpowiedzi na feedback od użytkowników, Ashampoo zrezygnowało w ogóle z proponowania instalacji Toolbara, która i tak była opcjonalna.
Jednak - MOIM zdaniem, jest lepsze narzędzie do czyszczenia dysku z różnych pozostałości.
Używam od wielu lat programu DriveScrubber (http://www.iolo.com/drivescrubber/). Uważam go za jedno z najlepszych narzędzi w tej kategorii, ma niestety 2 zasadnicze wady:
- nie ma polskiej wersji
- jest płatny i do nie tanio bo na dziś to 29,99 $. Ja uważam, że warto zapłacić.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 29.03.2013 o godz. 08:26
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post