Cytat:
Napisany przez Berion
Przeciętny użytkownik ściąga "CCleaner Enhacer" instaluje i uruchamia - program ten ściąga plik do którego link podałem i wrzuca do katalogu z programem. Natomiast normalny użytkownik sam sobie ściąga ten plik i sam wrzuca.
To jest zbiór skryptów, które dodają różne ścieżki etc. Jeśli CC wykryje ten plik to na zakładce Programy, skrypty z ww. pliku będą oznaczone gwiazdką w nazwie. Ale zanim się w amoku wszystko pozaznacza to trzeba chwilę pomyśleć bo wciąga nawet tapetę.
Trzeba też chwilę odczekać aż wszystkie ścieżki etc. ze skryptu zostaną sprawdzone. U mnie trwa to blisko 15 sekund. Taka wada takiego rozwiązania.
Instalować nie chcę, ale patrząc po opcjach w opisie i jedynym screenie z programu nie widzę tam nic szczególnego. Na moje potrzeby CCleaner jest wystarczający.
Nigdy nie kasuję plików permanentnie. Raz na ruski miesiąc wybieram czyszczenie wolnego miejsca i wtedy metodę DOD (trzy przebiegi). Do wymazywania wszystkich danych z HDD w ogóle nie używam programów pod Windows. Bootuję DBana i orzę PRNG. Z kolei jak mi się jakieś licho przyklei albo coś zepsuje to nawet nie chce mi się zastanawiać co jest przyczyną - po prostu przywracam system z obrazu co trwa chwilę (narzędziem wbudowanym w system - swoją drogą to on oszukuje bo to nie jest przywracanie całego obrazu tylko wybranych z niego danych... no ale na czarną godzinę mam jeszcze obraz z Clonezilla).
Także jak dla mnie to jest zbędne (unikam też płatnych programów).
|
No tak, tylko, że pytanie kolegi brzmiało:
jaki program do czyszczenia dysku itp z niepotrzebnych plików
Dlatego ja napisałem o tym co znam, czego używam i co mogę polecić.
A tak na marginesie, z tego co wymieniłem to chyba jednak Iolo.