Napisałem żeby się bardziej utrwaliło :-D
Jaką jedyną? Telewizory 4k już są dostępne... Apple po prostu wejdzie na rynek w odpowiednim momencie, nic więcej.
4k jest przyszłością, jednak na szeroką skalę dopiero za 3-5 lat. Oczywiście będą powstawały nowe telewizory, filmy w tej rozdzielczości jednak do momentu kiedy cena nie spanie do rozsądnego pułapu to będzie to raczej zabawka dla nielicznych.
Apple prędzej w tym roku wprowadzi jakiś drobny gadżet, który nie będzie drogi, i będzie można go sprzedać za rok w nowszej wersji tej samej osobie ;-) Stawiam, że to będzie zegarek, o którym się ostatnio sporo czyta.
Co do fragmentu o tym, że materiał 4k będzie takiej samej jakości co FHD przy takim samym rozmiarze pliku, oraz tym samym algorytmie to nie chce mi się wierzyć...
Nie jestem specjalistą więc nie dam sobie uciąć ręki, ale jestem bardzo pewny, że w tym wypadku nie masz racji.
Na koniec pragnę dodać, że Apple należy do grupy roboczej, która tworzyła standard H264. Ta sama grupa teraz pracuje nad następca tego algorytmu, wiec talk czy siak Apple będzie go mogło używać, tak jak teraz może używać AVC.
Ostatnio zmieniany przez andy : 03.04.2013 o godz. 09:05
|