Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.04.2013, 01:06   #6
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista Podgląd Wiadomości
No , ładnie .

Znaczy że oficjalne statystyki nie kłamią i poziom czytelnictwa w RP sięgnął dna.

Od tylu dni tylko dwie odpowiedzi , w tym jedna na temat.

Teraz ryjemy się w muł.

Ja wiem że to forum o "dyskach optycznych" ......

never mind .
Oficjalne statystyki niestety raczej nie kłamią. Księgarnie w Polsce żyją przede wszystkim ze sprzedaży podręczników, a książki ludzie zazwyczaj albo czytają chętnie i dużo, albo wcale - przy czym coraz więcej jest tych, którzy wcale.

Taki stan rzeczy tłumaczy poniekąd dziesiąta muza, jednak szkoda że ludzie nie zdają sobie sprawy że książka jest niezastąpiona. Najlepiej pokazują to ekranizacje - jeszcze nie spotkałem takiej, która przebijałaby książkę, a przecież nie każda książka to arcydzieło.

To nie zawsze tak jest, ale często "komputerowcy" mało czytają i na odwrót - osoby czytające dużo często są dalekie od uzależnienia od komputerów. Być może to sprawia, że e-czytniki są jeszcze mało popularne, szczególnie w Pl, gdzie mało osób kupuje urządzenia jak gadżety, a raczej wybiera takie, których będzie używała często. To się z czasem pewnie będzie zmieniać i coraz więcej czytelników odkryje zalety technologii e-ink, a jest ich sporo.

Sam myślę czasem nad kupnem jakiegoś e-czytnika i gdybym dziś miał kupować, to pewnie byłby to podobny model (albo i ten sam), który Ty opisałeś. W takim urządzeniu chodzi o czytanie a nie bawienie się bajerami, a ten Prestigo ma wszystko co do czytania jest potrzebne. Na razie od zakupu powstrzymuje mnie przede wszystkim taniość tradycyjnych książek - do wielu tytułów mam dostęp poprzez biblioteki, niektóre kupuję, a anglojęzyczne mogę kupić często na allegro po okazyjnych cenach - za grosze kupowałem już wiele pozycji, np. trylogię Władcy Pierścieni itp.

Ostatnio zmieniany przez Jarson : 04.04.2013 o godz. 01:12
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post