Cytat:
Witam,
>
> W n/w telewizorze stwierdziliśmy uszkodzenie matrycy LCD i nadal podtrzymujemy naszą diagnozę. Ekran LCD w Samsung Polska jest dostępny razem z płytą invertera oraz modułem T-con. Uszkodzenie jakie zdiagnozowalismy dotyczyło modułu T-con, który osobno nie był dostępny, tylko z całym panelem LCD, natomiast "płytka przekaźnikowa" nie jest nam znana jako moduł występujący w tym odbiorniku. Pozostałe moduły to płyta główna oraz zasilacz i te płyty były sprawne.
> Taka naprawa jaką wykonał inny serwis jest możliwa tylko z częścią " z odzysku ", a my jako autoryzowany serwis używanych części do napraw nie stosujemy.
>
>
> Pozdrawiam
> Małgorzata Stach
> Elton Katowice
>
|
sprawa zakonczona , kosztów diagnozy jak wynika z tekstu nie oddali ale
będę omijać szerokim łukiem autoryzowane serwisy ,maszynki do robienia kasy
szkoda bo ogólnie byłem z nich zadowolony
mój pożegnalny mail
Cytat:
Witam.
Tak ,przyznaje serwis wykonał naprawę na regenerowanej części co w przypadku kolosalnej różnicy kosztów naprawy ma dla mnie w sensie 'klienta' znaczenie.
Dlaczego że nikt w serwisie nie poinformował mnie o możliwości takiej naprawy gdzie indziej tylko zaproponował naprawę za 1600zł ? [pytanie retoryczne]
Kilka ładnych lat moja rodzina jak i znajomi serwisowali u Państwa markowy sprzęt na i po gwarancji ,niestety po tym zdarzeniu 'autoryzowane 'serwisy będziemy omijać szerokim łukiem.
W/w sprawę opisałem na kilku popularnych forach internetowych o tematyce elektronicznej, gdzie jednogłośnie doradzono mi omijanie serwisów autoryzowanych
które nie dają w dzisiejszych czasach możliwości naprawy podzespołu zespolonego [tcon-inverter-matryca] tylko wymiana na nowy.
Dziwna to polityka gdzie serwis z taką historia renomą traktuje się jak maszynkę do robienia kasy.
Pozdrawiam
|