Po obekrzeniu tego filmu:
http://studentpotrafi.pl/14023/Magiczne-sztuczki-z-iPad
postanowiłem kupić iPada. Mam tylko dylemat, bo brakuje mi doświadczenia:
- czy więcej punktów do lansu daje biały czy czarny?
- czy jak kupię 2 czarne iPady to mam więcej punktów do lasu niż w przypadku 1 białego iPada?
- czy 1 biały iPad Mini daje większy lans niż 2 czarne "pełnowymiarowe" iPady?
tak tak... Fanboy Apple nie ma łatwo :-(
No i jest jeszcze kwestia - jak już zainwestuję w "ekosystem" Apple to czy za 2 lata będę jeszcze miał jakiekolwiek wsparcie techniczne?
Bo sądząc po wczorajszym kursie akcji Apple na zamknięciu giełdy 390,53$ (czyli - w ciągu pół roku spadek wartości firmy o 40% !!!) to nie wiadomo czy za 2 lata Apple będzie jeszcze istnieć. Akcje tracą średnio po 10$ dziennie i jeśli ten trend się utrzyma, to za 40 dni będą warte 0,00$ (Uwaga dla fanboyów - to jest ŻART).
Informacja dla wszystkich, którzy mnie nie znają: hejt ma też swoje granice, a ja - jako zatwardziały hejter twierdzę, że dla rynku IT nie może być nic gorszego, niż ewentualny upadek, czy tez choćby marginalizacja firmy Apple.
Ta firma jest na rynku IT równie niezbędna, jak w ludzkim organizmie wyrostek robaczkowy, który - podobno - też do czegoś tam służy.
A tak na poważnie - gdyby nie Apple, to inne wiodące firmy na rynku nie miałyby motywacji, żeby rozwijać technologie, a co za tym idzie - dostarczać nam wszystkim coraz lepszych technologii po coraz lepszych cenach.
dlatego jestem gotów bronić firmy Apple (ale już nie fanboyów) własna piersią.