Cytat:
Napisany przez sobrus
No widzisz, dobrze że w Microsofcie nie podejmujesz decyzji, bo widzę że też byś stwierdził "źle trzymacie". Bo przecież Tobie i Twoim znajomym bardzo się podoba i nie jest do niczego potrzebne, więc reszta po prostu jest nienormalna i ma opory psychiczne, prawda?
|
Nie - nieprawda i bardzo Cie proszę - nie wykoślawiaj moich wypowiedzi bo w Twoich ustach brzmi to dokładnie odwrotnie niż to, c ja chciałem powiedzieć.
No, ale Wy - Fanbioye macie inną optykę i wierzycie tylko w to, co Wam powiedzą na Keynote jako prawdę objawioną.
Wszystko jest dokładnie odwrotnie - używając systemu od MS muszę ciągle podejmować samodzielne decyzje, co - jak rozumiem - jest psychologicznie dla Fanboya nie do przyjęcia, no bo jak to tak? Samemu decydować jak ma wyglądać mój interfejs? A kto mi powie co jest słuszne? Kto mi powie co jest emejzing i osomn? Toż to anarchia!
Cytat:
Napisany przez sobrus
Tak zachwalasz to nowe menu, a jego opis wciąż brzmi jak antyreklama. Do opisania Win7 wystarczyły Ci 2 linijki, a akapit o Windows 8 wygląda jak opowiadanie  Trzy fikołki, dwa zaklęcia, pełnoekranowa dyskoteka, dziesięć kliknięć i w sumie wyjdzie na to samo? Genialne i nowoczesne.
|
Ja oczywiście rozumiem, że dla kogoś zakochanego w innym systemie nie jest możliwe zrozumienie, że cały Win 8 obsługuje się tylko przez PRZESUWANIE myszki, nawet bez klikania bo przecież to się w głowie nie mieści. No i jasne jest to, że jeśli ktoś , chcąc skopiować plik na drugi dysk nie wpisuje z palca 3836384874574-znakowej komendy, to jest zwykłym lamerem.
"Do opisania Win7 wystarczyły Ci 2 linijki, a akapit o Windows 8 wygląda jak opowiadanie

Trzy fikołki, dwa zaklęcia, pełnoekranowa dyskoteka, dziesięć kliknięć i w sumie wyjdzie na to samo? "
Uprzejmie proszę o podanie konkretnego przykładu, a ja Ci szybciutko udowodnię, że 2 kliknięcia w zupełności wystarczą. Oczywiście - o ile ktoś jest w stanie poświęcić 1/2 godziny na nauczenie się systemu. Rozumiem też, że dla prawdziwego hakiera nauczenie się Windowsa to hańba najgorsza w życiu bo przecież "mam Linuxa to jestem hakierem".
Cytat:
Napisany przez sobrus
Ale mniejsza o to, najważniejsze jest to, że nie ma żadnego racjonalnego powodu, dla którego użytkownik nie powinien mieć dostępu do klasycznego menu.
Lepsze czy gorsze, ładniejsze czy brzydsze - kwestia indywidualna. Powinny być oba.
|
Zupełnie słusznie - takie właśnie postulaty zgłasza duża część użytkowników (pisałem o tym dość wyraźnie, na przyszłość polecam czytanie tego co piszę, zanim mi odpowiesz), i dlatego w Blue będzie właśnie taka opcja.
UWAGA! Windows 8 NIE jest idealny!
P.S. Masz bardzo dużo zbędnych rzeczy na pasku szybkiego uruchamiania - czy to Ci nie zamula odrobinkę systemu?