Cytat:
Napisany przez Berion
Nie zapomniałem, cytowałem Ciebie.
M.in takie że np. ja mam odruch przesuwania myszakiem w prawy górny róg ekranu aby zamknąć aplikację pełnoekranową - a tu mi wyskakuje ten przeklęty pasek z prawej.  I nie, nie będę się teraz uczyć, żeby nie najeżdżać maksymalnie na róg...
|
A po co na róg

Nie prościej złapać górną krawędź (gdziekolwiek) i ściągnąć w dół?
Cytat:
Napisany przez Berion
Od kiedy joystick to "współosiowy manipulator drążkowy"? 
|
Była taka propozycja dawno, dawno temu, kiedy wchodziły dopiero 8-bitowce, a "fachowa" prasa gwałtownie szukała polskich określeń na nieznane dotąd urządzenia.
Np. zamiast 'podwójne kliknięcie" proponowano "dwumlaśnięcie", a myszka miała być "horyzontalnym manipulatorem kulowym".
Cytat:
Napisany przez sobrus
A są przecież ludzie tacy jak Yossi, którzy nie lubią tabletów i nie wiedzą po co im takie dziwne urządzenie.
I nagle M$ robi im psikusa, że do korzystania z tabletowego systemu RT przymusza ich na desktopie i każe oglądać tabletowe pełnoekranowe słitaśne prognozy pogody.
Na tablecie 10 cali to ujdzie, ale prognoza pogody na 24 calowym monitorze, która przesłania co się robiło, to chyba przesada.
Nie dziwie się, że Yossi delikatnie mówiąc zachwycony nie jest i pisze że Win8 nie jest idealny.
Win64, WinRT, WP8. Jest tu o jednego za dużo 
|
Tak - nie lubię tabletów, nie jest mi to potrzebne i w dalszym ciągu nie kupię nawet Surface Pro.
Windows RT uważam za nieporozumienie i chyba rzeczywiście klienci go nie chcą. Nie dziwie się - też bym nie chciał. Ale skąd w ogóle pomysł używania RT na desktopie? Ktoś go w ten sposób używa? Naprawdę?
Prognozę pogody w wersji pełnoekranowej (AccuWeather) oglądam właśnie na 24" ekranie i bardzo sobie chwalę. Na 10" ekraniku to w ogóle nie ma sensu, podobnie jak mapy przy których można stracić wzrok oglądając szczegóły na takim maleństwie. Nawet jeśli to jest Retina