Dyskusja: Gra na giełdzie
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.04.2013, 17:31   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No właśnie na pytanie, czy mi się chce, cały czas próbuję sobie odpowiedzieć..

Zainteresowałem się ostatnio Bitcoinem i przez kilka dni tym bawiłem. Wystarczająco, żeby zarobić trochę pieniędzy. Co prawda nie można tego z giełdą utożsamiać, ale jednak pewne zasady są podobne. W każdym razie w pewnym momencie łapałem się na tym, że przez cały dzień co pięć minut na komórce sprawdzałem notowania Fakt, w ten sposób chyba jednak by mi się nie chciało.

Jako sposób na życie to raczej nie dla mnie z powodów, które sam podałeś. Ale widzę pewne zależności - zwłaszcza jeśli chodzi o waluty, które na tyle mnie interesują, że już kiedyś trochę pieniędzy zarobiłem wymianiając je po prostu.. w kantorze... Trudno liczyć tu na powtarzalność, ale jeśli pieniądze i tak leżą na rachunkach, gdzie oprocentowanie jest delikatnie mówiąc żadne, to może niech 'leżą' na giełdzie. Mi się nie spieszy - nie muszę ich wpłacać po kilku godzinach, jak kurs spadnie, mogę poczekać.

Oczywiście kierując się zasadą, żeby inwestować tylko tyle, ile jestem gotowy stracić

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post