Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.04.2013, 08:46   #786
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Obawiam się, że nie popełniam żadnego błędu.

Windows 8 potrafi uruchomić aplikacje WinRT ("aplikacje metro") oraz Win32/Win64.
Nie ma czegoś takiego, jak "aplikacje WinRT". Są aplikacje pełnoekranowe dla Windows 8, z których część można uruchomić na WinRT.

Cytat:
Windows RT potrafi uruchomić jedynie aplikacje WinRT.
Po raz kolejny - błąd - patrz wyżej.

Cytat:
Można powiedzieć że Windows RT jest zredukowanym Windowsem 8.
Dokładnie tak - własne to staram się ( na razie bez powodzenia) wytłumaczyć.

Cytat:
Można też powiedzieć że Windows 8 to stary Windows z dodanym na siłę Windowsem RT, który występuje tu w roli Menu Start.
Nie , nie można tak powiedzieć. Win8 to zupełnie nowy system, z którego wykrojono część i nazwano ją WinRT, żeby mogła chodzić bez problemu na nawet najprostszych tabletach z Win. Powtórzę jeszcze raz, że - moim zdaniem - jest to zły pomysł i ja tego na pewno nie kupię.

Cytat:
Aplikacje pod Metro, te pełnoekranowe pogody itd, to po prostu aplikacje z Windows RT.
http://windows.microsoft.com/en-us/w...s-store#1TC=t1

Nie jest tak?
Nie- nie jest. Powody wyjaśniłem już trzykrotnie powyżej.
Ja mam dla Ciebie propozycję - zainstaluj sobie Win8 na drugiej partycji (to chyba da się jakoś zrobić pod Linuxem?) i protestuj sobie na spokojnie przez tydzień.
Ja wiem, że dla prawdziwego hakiera zainstalowanie czegokolwiek od MS to wstyd i hańba, ale przecież nikt nie musi wiedzieć
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post