Cytat:
Napisany przez sobrus
Myśle że będzie sie to rozwijać. Masz łącze 1TBit ale nie używaj go częściej niż godzina na miesiąc  .
Ludzie będą się opierać, ale w końcu zmiękną z braku alternatyw.
Mnie osobiście nie obchodzi jak bardzo mój ruch przeszkadza ISP. Ja za to płacę. Jeżeli uważa, że to za tanio, niech podniesie cenę lub zmniejszy prędkość.
Niestety planują sieć opierając się na założeniu, że użytkownik wykorzysta 1% możliwości albo mniej, stąd po południu jest załamka jakości świadczonych usług.
|
Kurde, Sorbus, strasznie nie lubię się z Tobą zgadzać, ale tym razem muszę - i to w całej rozciągłości.

Sama szybkość łacza niewiele daje. Jeśłi muszę (lub chcę) sobie zassać jakiś plik o wielkości płyty DVD, to niespecjalnie mnie obchodzi, jak długo będzie się ściagał. Po prostu - zotsawię sobie na noc i pójde spać.
Zgadzam się też, że - jeśli mój ISP uważą, że to się nie opłaca - to niech podniesie cenę lub ograniczy transfer. Ja wtedy po prostu zmienie ISP. Osobiście nie wierzę, że w warunkach względnie (jak na eurosocjalizm) wolnej konkurencji, nie znajdzie się ktoś, kto mi zaproponuje transfer BEZ limitu. No, chyba, że rząd wymyśli podatek akcyzowy na internet powyżej 1,0 Mb - co jest zresztą całkiem prawdopodobne.