Witam!
Niedawno myślałem nad kupnem nowego PC ukierunkowanego na gry, ale po przemyśleniu stwierdziłem że do gier najlepiej nadają się konsole, a jako "fanboy" Sony (ala MarcinPS2

) wybór jest prosty i pada na PS3, którą na dniach zamierzam kupić bo już jest upatrzona FATka na CFW z 250 kilogramowym twardym brzuchem.
Wiadomo też że nie godzi się fatygować PS3 do wyświetlania obrazu na starym CRT a tylko taki posiadam... W związku z tym zacząłem już się rozglądać za TV.
Ale za 32" trzeba ponad 1k zł... A rozmawiałem z kuzynem który gra PS3 na projektorze starszego typu bez HDMI, w jakosci SD. I twierdzi że lepiej na projektorze niż na TV, i że w HD to musiała by być bajka...
Oglądałem projektory na Allegro i za 1200 zl juz mozna cos kupić z HDMI i rozdzielczością podstawową 800 x 600.
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ? Jak już projektor, to czym się kierować przy zakupie, głównie chodzi jaką rozdzielczość żeby to wygladało przyzwoicie ? Dodam tylko że bardziej pogrywam w gry niż gram, dlatego też nie potrzebuje nie wiadomo jak żywotnego.
Po prostu skoro i tak musze ponad tysiąc zł wyłożyć na TV to czy nie lepiej pójść w projektor ?
PS
Przepraszam za polskie znaki które pojawiają sie gdzieniegdzie tylko, ale to zasługa mojej bambusowej klawiatury... Przyznam ładnie wygląda i nawet działa, tylko nie zawsze alt łapie o.O