Cytat:
Napisany przez Berion
Ok, doprecyzuję: nie ma takiego formatu audio jak *.cda.
Nie pytasz, Ty znasz odpowiedź i chcesz pokazać jakie to iTunes jest ubogie.
W sklepie Apple (z tego co wiem) nie kupisz muzyki w bezstratnym formacie. Jakby była i do tego bez DRM to sam bym zaczął kupować (dolar za utwór to nie jest tak źle, ja bym przełknął taką cenę i fakt nie przenośności praw własności na kogoś innego (tj. w d*e bym to miał bo i tak robiłbym z tym co chcę ;])). Natomiast z tego co wiem to jest w AIFF, bodajże z bitrate 192. Kiedyś rozmawiałem o tym z M@Xem, ale teraz to już pamiętam to jak przez mgłę. 
|
UWAGA! Właśnie, że nie wiem i dlatego pytam. Ja mogę być hejterem, ale nie jestem idiotą. Jakbym wiedział i znał odpowiedź, to bym nie pytał. Nie będę pokazywać jakie jest iTunes: bogate, ubogie czy średnie bo go po prostu nie znam. Używałem pod Windows przez 5 minut, a potem kasowałem po nim śmiecie przez miesiąc.
Powtarzam - nie znam i się nie wypowiadam.
Jeśli ktoś nie rozumie o co dokładnie pytam, to chętnie wytłumaczę bardziej szczegółowo.
Cały czas pytam tylko i wyłącznie o jakość, a dokładnie o porównanie jakości plików muzycznych kupowanych przez iTunes, w porównania z jakością tych samych plików kupowanych ma płytach CD.
Ja nie wiem - czy w kolejnej, bezkrytycznej próbie obrony nieskalanego honoru Apple nie da się tego zrozumieć?
Naprawdę nie można już o nic zapytać, żeby nie zostać oskarżonym natychmiast o hejt i flejm?
Cytat:
Napisany przez M@X
256 kbps AAC. Bez DRM.
|
M@xiu - z Tobą zawsze chętnie podyskutuję bo wiem, za jak coś mówisz, to masz argumenty.
Czy możemy porównać jakościowo jakiś plik, który Ty masz kupiony od Apple, a ja mam go na CD?