Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.05.2013, 13:18   #6334
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
Masz rację niestety
Są ludzie, którzy słuchają i tacy, którzy słyszą.
Dla tych pierwszych liczy się przed wszystkim to, "żeby było ładnie". Nawet jeśli maja kupę kasy do wydania, kupują dizajnerskie sprzęty typu ""Bang & Olufsen", które są chyba najpiękniejsze na świecie, ale niestety grają najwyżej przeciętnie. No, ale niektórzy na tym forum twierdzą, że sprzęt i system musi być przede wszystkim ŁADNY.
W tej sytuacji muszę chyba wywalić do śmietnika moje monofoniczne końcówki Quad Control Unit QC II . łomatko, jakie one są brzydkie - i te sterczące lampy - zero emejzingu normalnie.
Jest jeszcze kwestia dobrego słuchu ogólnie, 'wypracowanego' w szczególności i pewnych osobistych preferencji. Mam znajomego - dj-a, producenta muzyki i choć i on i ja mamy bardzo dobry słuch, to jednak jak czasami pokazuje mi pewne niuanse, które dla niego słyszalne są od razu, a ja muszę się chwilę przysłuchać, żeby je wyłapać (inna sprawa, że większość osób w ogóle ich nie słyszy) to przyznaję, że czynnik pewnego doświadczenia również ma tutaj znaczenie.

Ale także preferencji, bo pomimo, że (on czasami szybciej, ja później) słyszymy to samo, to jednak nie to samo preferujemy. I tak moje ulubione głośniki Klipsh jemu leżą średnio i odwrotnie

A różnice pomiędzy chociażby plikami mp3 (i to z różnym próbkowaniem) a płytami audio są ogromne. Chociaż nie słyszalne na każdym sprzęcie..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post