Cytat:
|
Napisany przez sobrus
No ja wiem o co chodzi i jak można zamulić GUI. To są oczywiste oczywistości i nie wypada o nich wspomniać.
Czy Android czy Windows zasady są teoretycznie takie same.
Sęk w tym, że na Androidzie każda aplikacja potrafi zalagować, zazwyczaj bez powodu.
Nawet jak sam zauważyłeś ostatnio wydany nowy sklep ma spore zaciachy.
Jedyny więc wniosek jaki mi się nasuwa to taki, że na Androidzie wszystko jest źle napisane i da się to napisać lepiej (co w sumie potwierdza tezę Paliego że nie jest to system wysokiej jakości  )
Niech więc lepiej się szybko biorą do pracy, bo jak czytam że UI się zacina nawet na S3 to mi ziemniaki w piwnicy gniją 
|
Nie ma czegoś takiego jak lagowanie bez powodu. Dzisiaj developerzy często nie przykładają się do strony wizualnej/animacji. Zobacz sobie GOSMS. Używam i sobie cenie bo to świetny zamiennik do standardowej aplikacji SMS, jednak od strony płynności jest w wielu miejscach spieprzony.
Sklep ma zaciachy, bo lista czeka na wyświetlenie pozycji do wczytania - staje jak już nie ma co wyświetlić i czeka na nowe dane. Właśnie o takich rzeczach mówię.
Programowanie animacji, przejść nie polega na wpisaniu animuj.
Android jest systemem wysokiej jakości (choćby od strony bezpieczeństwa), od strony API nie porównam bo iOS nie ma dostępnego za darmo API, a nie zamierzam płacić 99$ na rok aby taką możliwość uzyskać.
Zdaniem Paliego w tej kwestii bym się za bardzo nie przejmował. Kiedy mówił o prostocie iOS to dostał ripostę w postaci konkretnych porównań. Do tej pory czekam na odpowiedź.
Mówiąc o Samsungu mówisz o TouchWiz, czy o czystym Androidzie? O które konkretnie zacinanie chodzi? Ogólniki są fajne ale nic nie wnoszą do dyskusji.
Cytat:
|
Napisany przez M@X
PS3, jak kazda konsola, spelnia jedno zalozenie ktore stosuje do wszystkich moich sprzetow: dziala plynnie.
Kupuje konsole i przez najblizsze 4-6 kat niecmartwie sie takimi bzdetami jak fakt "czy bedzie dzialac plynnie".
Ktos kiedys ladnie napisal (smutno mi ze nie pamietam juz kto), ze pececiarz po wlaczeniu gry wybiera "Settings" a konsolowiec "New game". I czy sie to komus podoba czy nie - to sama (dla pececiarzy gorzka) prawda.
Szkoda tylko, ze dozylem czasow iz na niektorych platformach komorkowych tez trzeba zaczac od "Settings" zamiast po prostu uzywac...
...ale na szczescie wybralem te wlasciwa ;-)!
|
Konsole to nie telefon. Tam dostajesz sprzęt na 4-5 lat i developer pisze na ten konkretny sprzęt.
Jeżeli chodzi o to zdanie dotyczące PCta to znowu przeinaczasz i upraszczasz tak aby pasowało ci do tezy.
Otóż jeżeli mam komputer średniej klasy a zależy mi na super płynności, to wchodzę do ustawień aby zmniejszyć detale.
W przypadku takiego iPada gry np. nie są renderowane w natywnej rozdzielczości, tylko mniejszej bo sprzęt jest za kiepski aby utrzymać płynność.