Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.05.2013, 19:48   #8
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Ta riposta to było pięć filmów, pamiętam.

Jakiś facet wziął iPhone i jakiegoś Androida, przyjął tezę o wyższości jednego nad drugim i nakręcił pięć długich filmików. W dodatku po angielsku, a ja ze słuchu to słabo rozumiem i musiałem się natężać jak u Mrożka, ale dzielnie zniosłem ze 50%, bo obiecałem obejrzeć.

Pokazywał coś tam na ekranach obu smartfonów i mówił co mu się wydaje. Nie przyjął żadnej metodologii badań, w ogóle nie określił co jest przedmiotem badań - aż trudno krytykować, bo nie ma czego krytykować.
On pokazał w których miejscach Android bije na głowę iOS, tak w kwestii funkcji, jak i użyteczności.
Cytat:
After using an iPhone for 30 days, I realized that Android has a much more polished UI and more intuitive features. Things were much more difficult to do on the iPhone then they were on Android. This is the reason why I created this video series. I want to show the flexibility on Android compared to iOS.

I love technology and enjoy using Google, Apple, Asus, Samsung, and many other gadgets out there. I hope you enjoy this video and subscribe to my channel.

Nie pokazał co mu się wydaje, ale porównał konkretne funkcje, oraz jak je włączyć. Wiesz ciężko jest mi uwierzyć, że taki ktoś jak Ty nie potrafi zrozumieć tego co on tam mówi, angielski trudny nie jest skoro i ja go w większości łapię bez problemu.
No ale jak się czegoś nie chce to tak jest. Na przyszłość nie wysnuwaj tutaj tez, których nie potrafisz obronić.

Cytat:
Równie dobrze mogę wziąć
a) chińską zapalniczkę
b) jogurt Jogobella
włączam kamerę, pakuję do buzi zapalniczkę i mówię "nie ma smaku truskaweczki, oj niedobre", potem stukam kapciem w jogurcik i mówię do kamery "oj nie pali nie pali".

Dziękuję
Trollowanie wychodzi Ci najlepiej co? Po co wracasz? Wiesz kiedyś myślałem, że można z Tobą podyskutować, jednak przyszedł czas że zrozumiałem że twoja obecność tutaj to trollowanie.

Sam wielu rzeczy na forum nie lubię, wiele mnie denerwuje, ale przynajmniej staram się merytorycznie podchodzić do każdej dyskusji.

Jeżeli chcesz trollować to idź sobie na forum onetu.

Cytat:
Napisany przez sobrus
Nie ma co się dalej spierać, mam na te tematy nieco inne poglądy
Na Androidzie wszystko wygląda na spieprzone, ale miło że da się poprawić. A bezpieczny jest, ale chyba dla Google bo dla użytkowników na pewno nie
Znam Twoje zdanie, Ty moje też, nie ma co dalej flamować.
Tu nie chodzi o to, że masz inne poglądy. Czy przynajmniej starałeś się zobaczyć to co wrzuciłem i obiektywnie ocenić? NIE.

Wyrobiłeś sobie już zdanie, które nie do końca jest poprawne i przy nowych argumentach nawet nie raczysz ich sprawdzić, zweryfikować. Jak w takim razie dyskusja taka ma sens?
Aha, i Android jest bezpieczniejszy od iOS. To FAKT. Kilka stron temu były podane konkretne raporty.