Najlepszy dlatego, że masz prawie wszystkie funkcje konsoli developerskiej (a jeśli chce się wszystkie to trzeba wczytać lv2 z DEX), jest stabilny co w przypadku fw PS3 oznacza, że Team Rebug nie wprowadza nigdy łat eksperymentalnych które mogą powodować różne nieoczekiwane problemy. Do tego w Rebug Toolbox możesz wybierać jakie chcesz patche na LV2 (możesz niektóre dezaktywować jeśli czujesz taką potrzebę ;]). Instalować OtherOS/Petitboota (reszta funkcji działa na innych popularnych CFW jak np. zakładanie/zdejmowanie QA, odpalanie SM>Update, FSM itd).
Wszystkie moje gry chodzą obecnie z HDD bez płyt, ale to dlatego że mM pozbył się z paylodu kodu dla 3.41.
Odszyfrować HDD nigdy nie będziesz mógł ot tak sobie na konsoli bo ona tego HDD cały czas używa. Możesz na Linuksie wybrane sektory, ale musisz pamiętać żeby nie robić tego na za,montowanym HDD bo potem konsola zechce formatować. Zdjąć szyfrowania się nie da, zmienić klucza na jakieś powtarzalne wartości łatwe do zapamiętania też nie bo to jest generowane z różnych innych kluczy. Na PC można i ja od tygodnia siedzę nad tym z zecoxao bo jak zwykle u mnie coś nie działa.