Dyskusja: Google Glass
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.05.2013, 17:04   #24
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mam mieszane uczucia. Kiedyś uwielbiałem gadżety, marzyło się o palmtopach w zegarku itd. Teraz jest to możliwe i powszechne.
Jako urządzenie bardzo mi się to podoba, ale

... zdecydowanie nie chciałbym tego mieć

Czułbym się jak szpanujący idiota chodząc z czymś takim, a jeżeli każdy by takie miał czułbym się jak wpięty do globalnej sieci żerującej na ludziach. Po co ze sobą rozmawiać - lepiej sobie wysłać SMS, którzy przy okazji zostanie przeskanowany pod kątem ważności mojej licencji na oddychanie.

Cytat:
Bycie offline jest zakazane od 2072, kto zdejmie okulary trafi do kolonii karnej. Mój dziadek mówił, że gdy się to zrobi widać "prawdziwy świat".
Informacje .... pobiorę je kiedy chce. Kiedy poczuje potrzebę. Nie trzeba mi ich wtłaczać przez każdy zmysł i dziurę prosto do mojej prywatnej strefy. Nie muszą przesłaniać mi świata. Zwłaszcza informacji reklamowych które na Androidzie są jak plaga. Nie ma to jak spersonalizowana reklama prosto przed okiem.

Cytat:
To oferta wybrana specjalnie dla Ciebie, użytkowniku numer 13899122 Ben Richards. Witamy w Warszawie. Nie byłeś tu od 39 dni i 3 godzin. Wizyta została zgłoszona pracodawcy. Życzymy miłego dnia.
10 lat temu urządzenia mobilne służyły wyłącznie użytkownikowi. Dziś mam wątpliwości komu w zasadzie słuzą. Operatorom? serwisom? chmurom? reklamodawcom? Bo użytkownikom odbiera się prawa w imie źle pojętego bezpieczeństwa. Kto miał starsze systemy od razu poczuje różnicę.

Pomoc owszem, tylko zależy w jakim zakresie. Smartfon też potrafi to zrobić. Żeby się nie okazało że posuneliśmy się za daleko i ludzie nie mogą trafić do domu bo nadajnik w dzielnicy padł.

Jeżeli ktoś jest głodny informacji to mu się spodoba, ale ja wolałbym zwykłe okulary przeciwsłoneczne, telefon czasem włączyć w tryb samolotowy i żeby mi nikt dupy nie zawracał

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.05.2013 o godz. 17:31
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post