Cytat:
Napisany przez georg
Mi wystarcza sam przycisk start do którego się przyzwyczaiłem przez dłuugie lata używania kolejnych systemów windows i jakoś nie uśmiecha mi się dorabianie / przerabianie kolejnych kafelków, które i tak w większości przełączają najpierw na pulpit, a następnie dopiero uruchamiają program. Dla mnie to kompletny bezsens.
Na szczęście znalazłem w sieci program, który pozwala wybrać pomiędzy metro ui, a przyciskiem start.
Skoro można to dlaczego MS nie daje wyboru? 
|
Doskonale rozumiem tych, dla których "mentalne" przełączenie się pomiędzy przyciskiem "Start" a kafelkowym menu "Start" stanowi problem.
Dla mnie to też był problem. Kiedy dostałem pierwszą wersję Beta Win8 to doznałem szoku:
gdzie jest Start? Jak tego żywać? To jest jakiś totaly syf!! Po tygodniu REGULARNEGO używania, zdałem sobie sprawę z tego, że już nigdy nie użyję przycisku Start, ponieważ przekopywanie się przez kolejne menusy i submenusy mnie po prostu wnerwia, podczas gdy w Modern mogę sobie ustawić własne menu Start, które włącza mi się przy starcie systemu, a poza tym mam pełne menu Start, pozwalające mi na DOKŁADNE dopasowanie menu startowego do moich potrzeb.
Cytat:
Napisany przez Berion
Przycisk ma być, no ale... to tylko przycisk, a nie menu.  W każdym razie zawsze to wygodniejsze niż zjeżdżanie na sam róg (mnie te aktywne rogi doprowadzają do szału, szczególnie prawy górny, gdzie zamiast zamykać pogram, wysuwa się ten przeklęty pasek).
|
edług mnie, to jest genialne rozwiązanie. Wszystkie potrzebne w danej chwili funkcje są dostępne tylo za jednym przesunięciem, nawet nie kliknięciem- myszki.