Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.06.2013, 07:46   #822
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez georg Podgląd Wiadomości
Mi wystarcza sam przycisk start do którego się przyzwyczaiłem przez dłuugie lata używania kolejnych systemów windows i jakoś nie uśmiecha mi się dorabianie / przerabianie kolejnych kafelków, które i tak w większości przełączają najpierw na pulpit, a następnie dopiero uruchamiają program. Dla mnie to kompletny bezsens.
Na szczęście znalazłem w sieci program, który pozwala wybrać pomiędzy metro ui, a przyciskiem start.
Skoro można to dlaczego MS nie daje wyboru?
Doskonale rozumiem tych, dla których "mentalne" przełączenie się pomiędzy przyciskiem "Start" a kafelkowym menu "Start" stanowi problem.
Dla mnie to też był problem. Kiedy dostałem pierwszą wersję Beta Win8 to doznałem szoku:
gdzie jest Start? Jak tego żywać? To jest jakiś totaly syf!! Po tygodniu REGULARNEGO używania, zdałem sobie sprawę z tego, że już nigdy nie użyję przycisku Start, ponieważ przekopywanie się przez kolejne menusy i submenusy mnie po prostu wnerwia, podczas gdy w Modern mogę sobie ustawić własne menu Start, które włącza mi się przy starcie systemu, a poza tym mam pełne menu Start, pozwalające mi na DOKŁADNE dopasowanie menu startowego do moich potrzeb.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Przycisk ma być, no ale... to tylko przycisk, a nie menu. W każdym razie zawsze to wygodniejsze niż zjeżdżanie na sam róg (mnie te aktywne rogi doprowadzają do szału, szczególnie prawy górny, gdzie zamiast zamykać pogram, wysuwa się ten przeklęty pasek).
edług mnie, to jest genialne rozwiązanie. Wszystkie potrzebne w danej chwili funkcje są dostępne tylo za jednym przesunięciem, nawet nie kliknięciem- myszki.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 01.06.2013 o godz. 07:52
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post