Cytat:
Napisany przez Patrix
Więc nie cyjanogenmodem świat żyje, nie musisz go mieć, ja mogę a nie mam.
|
Do mniej popularnych telefonów custom ROMów po prostu nie ma.
Może czasem jakiś zapaleniec sie trafi, co zrobi. Wtedy masz np ROM po rosyjsku i przystosowany do tamtego regionu. Ja wolałbym tego nie wgrywać
Ale nie zbaczajmy z tematu. Mówimy o roocie i "złośliwości producentów". IMO nie ma żadnej złośliwości. Nie dostajemy roota bo tak ma być, tak jak na iOS nie dostajemy JB.
Cytat:
|
Nie interesowałem się tematem, są mody softu na XDA do IP? Jeśli nie ma to zły przykład podałeś.
|
Tak, troche zły. Ale IP ma updaty na 3 lata, nie jest to platforma na której musisz i powinieneś sobie zaprzątać głowę ROMami
Czy jest topowy czy nie to można się spierać. Według mnie jest. Mierzenie "topowości" przez ilość cali i rdzeni jest mniej więcej tyle warte co ocena samochodu przez moc maksymalną jego silnika. Oczywiście nikogo nie zamierzam przekonywać, każdy ma swoją definicję i swoje wymagania. Np. jak widze ośmiordzeniowe Galaxy S4 śmiać mi się chce. Moim zdaniem dużo lepszy telefon by był, gdyby wyciąć mu cztery prądożerne A15 i zostawić tylko cztery Cortexy A7. Wtedy byłby lepszy jako telefon, ale nie byłby "topowy". Taki paradoks.
Cytat:
|
Dziwna teoria. Ja nie muszę mieć wszystkiego najnowszego bo szkoda mi siana. Co pod maską w przypadku telefonu to mało mnie obchodzi...
|
Mi właśnie też szkoda siana na grzejące się pokazy możliwości technicznych. I tak zanim soft wykorzysta ich możliwości, pojawi się nowy model. Dlatego moim zdaniem lepiej mieć nowy mid-end niż stary high-end.
Ba, lepiej kupować mid-end dwa razy częściej i za pół ceny, niż high-end na dłużej. Zawsze stosuję tą strategię, z kartami graficznymi, procesorami i telefonami też. I nigdy nie żałowałem.
Niestety to wyklucza kupowanie topowych słuchawek z zeszłego sezonu.