Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.06.2013, 14:32   #844
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Dla mnie Mac to Mac. Jak ktoś do Poloneza przełoży silnik BMW i doklei nerki - to i tak nie będzie miał BMW, choć samochód fajny i szybki. No i w garażu spędzi dość dużo czasu.

Co do BSD vs Linux to wojna jest według mnie bezsensowna. Obie platformy powinny sie raczej wspierać bo mimo różnych korzeni są w gruncie rzeczy bardzo podobne.
I byłem bardzo zaskoczony, gdy dowiedziałem się że taki spór istnieje a zwolennicy stron idą niemalże "na noże".

Oba rozwiązania mają swoje zalety i wady. Linux nie jest przykładem najlepszego kawałka kodu, co przyznają sami jego twórcy, ale rozwija się szybko i w normalnych domowych zastosowaniach od BSD jest dziś znacznie lepszy (lepsze wsparcie dla sprzętu) i szybszy. np. Debian z jądrem BSD jest wolniejszy tego na Linuksie.

Zamkniete grono developerów to wyższa jakość, ale mniej pomysłów. Stabilniejsza praca, ale wolniejszy rozwój.
Ale i tak jądro Linuksa jest na tyle wysokiej jakości, że jest akurat tym elementem na moim komputerze, którym najmniej trzeba się przejmować. Linus dba o to by nie wypuszczać bubli.
Prędzej posypie sie cała reszta dlatego wybór distro jest istotny i Pali miał rację - najlepszy linuks to ten który ma najmniej błędów. Im dłużej siedzę na Debianie tym bardziej go rozumiem.
I wreszcie mam święty spokój z komputerem, nawet większy niż na Windows.

BSD na PC w zasadzie umiera. Taka prawda.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.06.2013 o godz. 14:41
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post