Cytat:
Napisany przez Berion
Yossi, Ty nie rozumiesz że estetyka to istotna rzecz - dla niektórych bardziej niż funkcjonalność czy jakość sprzętu. Spróbuj z tym się pogodzić. 
|
Nie rozumiem

, ale chciałbym, żeby ktoś spróbował mi wytłumaczyć, w jaki sposób na decyzję wydania kilku tysięcy złotych może mieć kwestia "czarny, czy biały"
Cytat:
Napisany przez Berion
Natomiast określenie "laptop do gier" to oczywiście absurd. Żaden laptop do gier się nie nadaje, chyba że ktoś zadowala się byle czym i nie przeszkadza mu to, że grafika w grze nie jest taka jaka mogłaby być.
|
100% zgoda. Mam laptopa i stacjonarkę. Ja nie jestem rasowym graczem i jeśli w coś gram - to tylko w oldschoolowe gry typu Civilization, Caesar, Simcity, itp.
Natomiast moje dziecko, grając w jakieś gry multiplayer online, których nie ogarniam, stanowczo odmawia choćby włączenia laptopa w tym celu.
Z drugiej strony - parę milionów ludzi pasjonuje się jakąś g***ną strzelanką o nazwie Angry Birds i - najwidoczniej - to jest to, czego oczekują i to jest dopasowane do ich poziomu intelektualnego.
Dla mnie to jest przerażające, ale stoję już nad grobem więc nie muszę rozumieć.
Cytat:
Napisany przez Berion
A co do sprzętu Apple to o w ogóle nie jest sprzęt do grania. Nie tyle co się nie nadaje z racji ubogich bebechów co prawie nikt na to nie pisze gier (tych prawdziwych, a nie casualówki). Więc... no właśnie.
|
No i tu mam pewien dylemat - sprzęt i system Apple jest dostosowany do pewnego rodzaju użytkowników.
Sa różne rodzaje użytkowników i różne rodzaje graczy. Ci, co grają np. w Civilization, na pewno nie kupią zestawu od Apple, a z kolei ci - co graja w Angry Birds, na pewno nie kupią zestawu PC.
Ale przecież, jeśli ktoś nie ma potrzeby ustawiania czegokolwiek pod swoim kątem oraz potrzebuje sprzęt od przeglądania internetu, lajkowania na fejsie oraz sprawdzania poczty to pewnie rozwiązanie od Apple będzie dla niego idealne.
A jeśli chce wydać w tym celu 12K PLN i za tę cenę dostać naklejkę na zderzak to już jest wyłącznie jego sprawa.