Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.06.2013, 21:16   #13
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Patrix używanie nazwy grup które nic nie mówią jest upierdliwe. W momencie kiedy chcesz udostępnić wpis i chcesz go ograniczyć do danych odbiorców to nagle masz taką listę:

Grupa_1
Grupa_2
Grupa_3
[...]

Dla mnie to jest kompletnie bez sensu.

Aż przypomniały mi się czasy kiedy programując używałem jako nazw zmiennych dupa1, dupa2 itd

Jeżeli masz w znajomych powiedzmy 4 osoby i one mają w zatrudnieniu wpisane FIRMA X, to raczej jasne to jest że znajomość rozpoczęła się w tej firmie.

Rozumiem jeszcze obawa przed udostępnieniem statusu osobom, które nie powinni go czytać, jednak zmiana nazw grup tak na prawdę nie ma wpływu...

Jeżeli chodzi o komunikator to nie używam. Używam obecnie dwóch protokołów: XMPP, oraz GG dla zachowania kontaktu z pewnymi osobami.

Jeżeli chodzi o prywatne wiadomości na FB to takie coś NIE ISTNIEJE. Jeżeli ktoś w tow wierzy to jest naiwny. Te niszczące się wiadomości to śmiech na sali. Może i się niszczą na ekranie, ale kto mnie zapewni że się niszczą na serwerze?

Jeżeli chcę z kimś porozmawiać przez komunikator tekstowy to używam OTR, jeżeli przez głosowy/wideo to używam SRTP/ZRTP. Mam wtedy pewność, że rozmowa jest prywatna.

Wracając jednak do pytania z pierwszego postu. Najlepiej to zrobić na grupach, jeżeli miałeś już jakieś posty udostępnione to musisz sprawdzić ich ustawienia prywatności, aby te niepowołane nie były widoczne przez nowych znajomych.