Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.06.2013, 18:21   #6431
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Strasznie fanatyczny obrazek porównawczy. Multitaskingu takiego można było się spodziewać - co innego wymyślisz? Bardzo podobny był nawet w appce "Auxo" na iPhona z tym, że na dole ekranu, zamiast na pełnym ekranie. Zrezygnowali z ikon na rzecz "podglądu", nie widzę innego rozwiązania - to jest teraz standard, przecież nawet w Windowsie jak najedziesz kursorem na małą ikonkę na pasku zadań to wyświetla Ci się tego rodzaju podgląd aplikacji działających "w tle" (ciężkie porównanie desktopa z mobilem).
Mail swipe - no przecież od zawsze było w iOS tak, że "slide" po np. nazwie kontaktu czy choćby temacie e-mail rozwijało po prawej stronie opcję "Usuń" (możliwe, że w różnych appkach bywały jeszcze inne) - teraz wprowadzili dodatkowe, prędzej Android zjechał to w pierwszych wersjach z iOS (sam gest slide na wpisach).
Action Center zerżnięty z Andka, ale czy czasem pasek powiadomień, który w An pełni jednocześnie rolę "action center" właśnie nie był najpierw w iOS5? W sensie sama idea rozsuwanego z góry paska. Jeśli tak to tutaj po połowie - Apple wymyśliło pasek, Google dodało triggery, a teraz Apple dodało drugi pasek, ale rozsuwany z dołu - tylko do tego celu i moim zdaniem świetnym posunięciem było ich rozgraniczenie.
Filtry - żadna innowacja, jest multum appek, postanowili dodać parę prostych efektów do swojego aparatu, co w tym dziwnego/ściągniętego?
Lockscreen ewidentnie zerżnięty (z czego? czysty ICS czy MIUI)? Tak czy owak jest przepiękny, ciekaw jestem jak ten efekt "kilku płaszczyzn" sprawdza się w praktyce.
Pogoda - i tak i nie, mam mieszane uczucia, nie widziałem jej dokładnie na Androidzie, z tego co widziałem na wczorajszej konferencji Apple'a to główny widok pogody to full screen ze śliczną animacją, a dopiero przesunięcie w górę czy w dół powoduje taki "skrótowy" podgląd paskowy na inne, wprowadzone wcześniej miasta.
Taby bezapelacyjnie zerżnięte, ale daję głowę, że na iOS7 będą chodziły 5x szybciej i 5x płynniej niż na każdym innym systemie mobilnym ;-P.
Action Bara nie bardzo rozumiem, o co chodzi?
Przyciski to ewidentnie efekt spłaszczenia interfejsu jako rezygnacja z wypłukłości. Co mieli zrobić? Trójkąty? :-D
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post